Mainos

Katajan rikosepäilyt lieventyivät esitutkinnassa

Kokoomuksen kansanedustaja Sampsa Katajan rikosepäilyt ovat lieventyneet kelkkatehdasjutussa. Poliisin esitutkinnan perusteella Kataja ei tiennyt Novan ja Kevan liiketoimista, kun otti vaalitukea.

Tutkinta kuitenkin jatkuu, ja nyt Katajaa epäillään tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja lahjusrikkomuksesta.

Katajan epäillään ottaneen vastaan 5 000 euroa tukiyhdistyksensä Satakunnan tulevaisuus 2011 tilille maaliskuussa vuonna 2007.

Hänen epäillään tuolloin tulleen tietoiseksi lahjoituksen alkuperään liittyvistä seikoista, jotka hänen olisi Kevan hallituksen jäsenen asemaa koskevien säännösten perusteella tullut selvittää. Tämän epäillään olleen omiaan heikentämään luottamusta Kevan hallituksessa merkittäviä sijoituspäätöksiä tekemässä olleen Katajan toiminnan tasapuolisuuteen.

Esitutkinnan perusteella ei ole syytä epäillä, että Katajalla olisi ollut tiedossaan sellaisia Nova Groupin ja Kuntien eläkevakuutus Kevan välisiä liiketoimia, joita koskevaan päätöksentekoon hän tulisi hallituksen jäsenenä osallistumaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.