Mainos

Kataisesta salkuton superkomissaari: Tehtävänä valvoa ranskalaiskomissaaria

Jyrki Katainen on nousemassa niin kutsutuksi superkomissaariksi eli uuden EU-komission varapuheenjohtajaksi. MTV Uutisten saamien tietojen mukaan Kataisesta tulisi ranskalaiskomissaarin "valvoja".

Kataisen nimitys julkistettaneen ensi viikolla.

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Helena Petäistö kertoo, että talouskomissaarin salkkua kaavaillaan Ranskan entiselle valtiovarainmisterille Pierre Moscovicille.

– Talouskomissaarin salkusta on käyty todella kovaa taistelua jo pitkään. Varsinkin Ranska on vaatinut itselleen nimenomaan taloussalkkua, sillä nykyinen sosialistihallitus on viimein tekemässä täyskäännöstä talouspolitiikassaan ja haluaa pehmittää tällä vedolla puolueen vanhoillista vastaan haraava siipeä, Petäistö selventää.

Merkel toivoi Kataista tehtävään

Petäistön mukaan Saksa on tähän asti vastustanut Ranskan ehdokasta, mutta saksalaislähteiden mukaan Saksan liittokansleri Angela Merkel on vihdoinkin antanut vihreää valova Ranskalle

– Merkelin ehtona on, että Moscovici asetetaan tiukan valvonnan alle ja juuri tämä valvonta annettaisiin Kataisen käsiin Merkelin toivomuksesta, Petäistö kertoo.

Petäistö huomauttaa, että kyse on aivan uudesta järjestelmästä. Tarkoitus on pitää isoja asiakokonaisuuksia hallussa aiempaa paremmin.

– Tähän saakka kukin komissaari on pitänyt kapeaa alaansa yksin hallussaan.

Petäistön mukaan Kataisen tehtävä on salkuton komissaari, jolla ei ole omaa budjettia eikä pääosastoa mutta joka toimii tiimin johtajana.

– Aivan tyhjentävästi tämän aseman merkitystä on vielä vaikea arvioida, kun sitä ei ole vielä käytännössä kokeltu, Petäistö huomauttaa.

Kataisen nimityksestä superkomissaariksi kertoi ensimmäisenä Yle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.