Mainos

Kataisen tentti europarlamentissa alkoi kömmähdyksellä

Suomen EU-komissaarin ja komission varapuheenjohtajaksi kaavaillun Jyrki Kataisen (kok.) kuuleminen europarlamentissa alkoi naurunhörähdykset kirvoittaneella kömmähdyksellä, kun Katainen oli jäädä ilman omaa alkupuheenvuoroaan.

Kuulemistilaisuudessa puhetta johtava, parlamentin talous- ja raha-asioiden valiokunnan puheenjohtaja Roberto Gualtieri hyppäsi puheenvuorojen jaossa alkupuheenvuorojen jälkeen heti meppien kysymyksiin.

– Viides kuuleminen alkaa verottaa voimiani, Gualtieri vitsaili kun hänelle huomautettiin asiasta.

Katainen kuittasi kömmähdyksen hymyillen.

– Herra puheenjohtaja, pidän tehokkaasta tavastanne mennä suoraan asiaan, Katainen sanoi.

Omassa alkupuheenvuorossaan Katainen kertoi luopuneensa pääministerin tehtävistä Suomessa, koska haluaa tehdä työtä Euroopan hyväksi. Hän sanoi, että ei aina ole tunnistanut itseään siitä kuvasta, mikä hänestä on luotu.

Hän muisteli myös omia opiskeluaikojaan Erasmus-opiskelijana Britanniassa ja sanoi, ettei hänen perheellään olisi koskaan ollut varaa lähettää häntä ulkomaille opiskelemaan ilman Erasmusta.   

Meppien kysymykset alkoivat taloudella. Ensimmäinen kysymys koski suunniteltua 300 miljardin euron investointiohjelmaa. Mepit halusivat tietää, mistä raha tähän pakettiin tulee, yksityiseltä vai julkiselta puolelta. 

Kreikkalainen meppi kysyi Kataiselta myös Kreikan tukipaketista. Katainen vastasi, että Suomi vaati Kreikalta takuita SDP:n äänestäjilleen tekemän vaalilupauksen takia. 

Parlamentin kuuleminen Kataiselle kestänee kaikkiaan kolmisen tuntia, noin kello 14 saakka Suomen aikaa. Nettilive tilaisuudesta on päättynyt. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.