Mainos

Katainenkin lapiohommissa musiikkitalon perustuksilla

Helsingin musiikkitalon rakennustöiden aloittamista on juhlistettu peruskiven muurauksella. Itse peruskivi laskettiin nosturilla Musiikkitalon monttuun sijoitettavaksi konserttisalin lattian alle. Peruskiven muurauspuheen piti valtiovarainministeri Jyrki Katainen. Hän joutui tai pääsi myös oikeisiin lapiohommiin peruskiven muurauksessa.

Peruskiven sisään on muurattu lieriö, jonka sisältä löytyvät Musiikkitalon peruskirja ja piirustukset, käytössä olevat kolikot, päivän lehdet, Sibelius-Akatemian uusin opinto-opas, Soiva Akatemia -konserttisarjan syksyn ohjelma, RSO:n ja HKO:n kausiohjelmat sekä orkestereiden ylikapellimestareiden tahtipuikot.

Tervehdyksensä esittivät myös Helsingin kaupunginjohtaja, ylipormestari Jussi Pajunen, Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner, Senaatti-kiinteistöjen toimitusjohtaja Aulis Kohvakka, SRV:n toimitusjohtaja Eero Heliövaara ja toimijoidenedustajana Musiikkitalon johtaja Helena Hiilivirta.

- Kohtaaminen on Musiikkitalon avainsana. Opiskelijat ja ammattilaiset, eri musiikin lajit, uusi yleisö ja vanhat tutut, ohikulkijat ja musiikkiin syventyvät kuulijat tulevat pian kohtaamaan näissä tiloissa, Hiilivirta totesi.

Muuraukseen osallistuivat myös mm. kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin, apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haatainen, johtaja Juha Lemström sekä opetusministeriön, Senaatti-kiinteistöjen, HKO:n, RSO:n, Sibelius-Akatemian, Svenska kulturfondenin, LPR-arkkitehtien ja työmaan edustajia.

Musiikkitervehdyksensä tilaisuuteen toivat Kaisaniemen ala-asteen A-kuoro sekä päätoimijoiden yhdistetty fanfaariorkesteri, joka esitti Yrjö Hjeltin ”Odotuksia” eli fanfaarin Musiikkitalolle.

Musiikkitalon työmaalla rakennustyöt alkoivat jo elokuussa, kun pääurakoitsijana toimiva SRV aloitti työnsä. Esirakennustöitä montussa on tehty jo kesäkuusta 2006. Työmaalla on nyt käynnissä on konserttisalin ja harjoitussalien rungon betonityöt. Koko rakennuksen runkovaihe valmistuu ensi vuoden loppuun mennessä. Toiminta Musiikkitalossa alkaa suunnitelman mukaan vuonna 2011.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja