Mainos

Katainen ylpeä palkkaratkaisusta

Kataisen mukaan ensimmäistä kertaa historiassa naisvaltaiset alat saavat suuremmat palkankorotukset kuin miesvaltaisten vientiteollisuusliittojen työntekijät.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen sanoo olevansa ylpeä kunta-alalle saadusta, sukupuolten tasa-arvoa edistävästä palkkaratkaisusta.

Katainen sanoi puolueensa kannattavan hoitoalalle viidensadan euron kuukausipalkan korotuksia, mutta kiisti koskaan sanoneensa, että tavoitteeseen voitaisiin päästä yhden sopimuskierroksen aikana.

Hoitoalan järjestöt miettivät parhaillaan vaikeaa ratkaisua - liittyäkö kunta-alan palkkaratkaisuun, vai ajautuako mitä ilmeisimmin työtaisteluun. Suurempi järjestöistä, Tehy, on kokoomusjohtoinen.

Vaalilupauksistaan tilille laitettu puolueen puheenjohtaja Katainen puolusti tänään Seinäjoella järjestöväelleen voimakkaasti puolueen tasa-arvo-tupo-aktiivisuutta.

Kokoomus ei ole Kataisen mielestä pettämässä hoito-alan työntekijöitä. Hallitus antaa palkkatasa-arvon edistämiseen yhdessä täysimääräisten indeksitarkistusten kanssa rahaa 400 miljoonaa euroa.

- Koskaan aikaisemmin tämän maan historiassa hallitus ei ole kohdennetulla valtionosuudella tukenut sellaista palkkaratkaisua, jossa koulutetut kunnalliset naisvaltaiset alat saavat prosenttikaupalla suuremmat palkankorotukset kuin esimerkiksi miesvaltaisten alojen teollisuusliitot. Minä olen erittäin ylpeä tästä, Katainen kertoo.

Tupo- miehet, niin työnantaja- kuin työntekijäpuoleltakin, varoittivat kokoomuksen johtoa puuttumasta palkkaratkaisuun. Heitä ei onneksi kuunneltu, järkeilee Katainen.

- Olemme siis konkreettisilla toimilla, selkeillä tavoitteilla edistäneet palkkatasa-arvoa tavalla, jota ei Suomessa ole kukaan koskaan aiemmin yrittänyt tehdä.

Opposition tulossa oleva palkkatasa-arvo-välikysymys on Kataisen mielestä pelkkää valtapolitiikkaa. 500 euron palkankorotus kuuluu hoitoalan työntekijöille, mutta se ei ole saavutettavissa yhden neuvottelukierroksen aikana.

- Kyllä, ja mahdollisimman pian, mutta siihen tarvitaan useampi ratkaisu.

Kokoomus taistelee nyt itsevarmana kukkulan kuninkuudesta niin sisä- kuin ulkopolitiikassakin. Kataisen mukaan puolueen jäsenmäärä kasvoi alkuvuoden aikana tuhannella kuudellasadalla henkilöllä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.