Mainos

Katainen Ylellä: Ei juustohöylälle

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mielestä hallituksen on tulevassa kehysriihessään pystyttävä asettamaan säästökohteet tärkeysjärjestykseen.

Katainen korosti leikkausten ja veropäätösten priorisoinnin tarvetta Ylen Ykkösaamussa. Pääministerin mukaan on tärkeää, että säästöpäätökset tehdään oikeisiin kohteisiin, jottei kasvun eväitä syödä.

Katainen sanoi, ettei kannata juustohöylämenetelmää leikkauspäätöksissä. Hänen mukaansa se on vasta viimeinen keino, jos säästökohteista ei päästä muuten sopuun.

Katainen antoi jälleen ymmärtää, että kehysneuvotteluissa voitaisiin tehdä myös elvyttäviä toimia. Mahdollista suuruusluokkaa hän ei lähtenyt tarkoin määrittämään.

– Se on kymmenissä miljoonia tai ehkä joku sata miljoonaa mahdollisesti, hän totesi.

Pääministerin mukaan keskustelu asiasta on hallituksessa kuitenkin vielä alkutekijöissään. Toimien pitäisi olla kuitenkin sellaisia, että ne vaikuttavat heti.

Kataisen mukaan kasvuyritysten tukeminen on tässä taloudellisessa tilanteessa erittäin tärkeää.

Katainen myös puolusti edelleen Kreikan vakuussopimuksen salaamista. Hän muistutti, että sopimuksen sisältö on kaikkien tiedossa ja korosti, että Suomen hallitukselle julkistaminen sopisi aivan hyvin.

Pääministerin mukaan salassapito on kuitenkin sopimusta tehtäessä luvattu kreikkalaisille pankeille ja sovitusta on pidettävä kiinni.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.