Mainos

Katainen: Wallinin olisi kannattanut olla avoin

Puolustusministeri Stefan Wallinin (r) olisi kannattanut olla avoimempi Dragsvik -päätöksessä, arvioi pääministeri Jyrki Katainen (kok).

Kataisen mukaan Wallinin olisi kannattanut tuoda päätöksen taustalla olleet kielipoliittiset kysymykset avoimesti esiin heti puolustusvoimauudistuksen jälkeen.

— Mielestäni olisi kannattanut kertoa avoimesti, miksi ruotsinkielisen koulutuksen kohdalla päätyttiin Dragsvikiin. Sehän on hyvin selkeä ja ymmärrettävä syy. Olisi siis kannattanut huomioida tätä julkista keskustelua etukäteen.

Katainen sanoi seisovansa yhä Wallinin takana. Katainen ei koe, että Wallin olisi pimittänyt häneltä tietoa, kun hän ei heti kertonut käyneensä poliittisesti ohjaavaa keskustelua Suomen puolustusvoimien komentajan Ari Puheloisen kanssa.

— Oli selvää, että ruotsinkielinen varusmieskoulutus piti säilyttää, sehän on hallitusohjelmassa ja kielilaissa. Siitä, minkälaista keskustelua on käyty joukko-osastojen välillä, en tiennyt. Tällainen keskustelu olisi pitänyt käydä ja perustella, miksi ruotsinkielinen koulutus piti nimenomaan säilyttää Dragsvikissä. Nythän tiedämme, että muita vaihtoehtoja ei käsittääkseni ole.

Katainen sanoi, ettei häntä ei kaduta puheenvuoronsa eduskunnassa, jossa hän totesi, ettei päätöksiin vaikuttanut kielipolitiikka ja se oli "absoluuttinen fakta". Katainen ei myöskään koe tilannetta kohdallaan noloksi.

Kataisen mukaan kohu ei myöskään hankaloita hallituksen työskentelyä.

- Tästä keskustelusta on kuitenkin saatava parempi selvyys. Wallin informoikin eduskuntaryhmiä vielä kertaalleen ja järjestää tiedotustilaisuuden, jossa voidaan vastata kaikkia joukko-osastoja koskeviin kysymyksiin, ettei kenellekään jää perustelut epäselviksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.