Mainos

Katainen vastasi presidentin syytöksiin vaalitraumasta

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ihmettelee presidentti Tarja Halosen arvioita, että kokoomus ei ole hyväksynyt tappiotaan presidentinvaaleissa.

Kataisen mukaan kokoomuksella ei ole mitään presidenttiä vastaan.

- Meillä ei ole presidenttiä vastaan yhtään mitään, vaan haluamme tehdä hyvää yhteistyötä. Olemme hänen kanssaan eri mieltä joistakin asiakysymyksistä, mutta se ei ole mitään erityistä politiikassa.

Erimielisyyttä on aiheuttanut muun muassa EU:n huippukokousten edustaminen. Katainen muistutti, että asian olisi pitänyt olla selvä jo nykyisen perustuslain aikana. Hallitus päätti joulukuussa että huippukokouksissa Suomea edustaa aina pääministeri.

- On ollut todella kiusallista instituutioiden kannalta, että presidentti, pääministeri ja hallitus ovat ilman omaa syytään joutuneet tällaiseen jonninjoutavaan keskusteluun. Halusimme täsmentää asiaa Lissabonin sopimuksen hyväksymisen yhteydessä, eli ei tässä ole mitään ihmeellistä. Toimitaan sääntöjen mukaan, Katainen totesi.

Ylen Ykkösaamussa Halonen toivoi, että perustuslain uudistamista ei ohjaisi se, kuka kulloinkin sattuu olemaan presidenttinä.

Halonen ihmetteli myös, kuinka hänen on toivottu noudattavan vielä kirjoittamatonta, tulevaa perustuslakia lähes koko virkautensa ajan.

(MTV3)

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Kymmenen uutiset 13.2.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.