Mainos

Katainen: Vasemmistoliitto ja vihreät mukaan hallitusneuvotteluihin

Hallitustunnustelija Jyrki Kataisen mukaan hallitusneuvotteluihin lähtevät mukaan kokoomus, SDP, vasemmistoliitto, vihreät, RKP ja kristillisdemokraatit.

Katainen kertoi asiasta iltapäivällä tiedotustilaisuudessa.

Kataisen mukaan vihreiden ja vasemmistoliiton kanssa käydyissä tunnusteluissa ei tullut eteen ylitsepääsemättömiä asioita.

Katainen totesi, että tulevissa neuvotteluissa on vielä ratkaistava Portugalin tukemiseen liittyvät kysymykset. Vasemmistoliitto on ilmoittautunut suhtautuvansa EU:n tukipaketteihin kielteisesti. Kataisen mukaan yhdelläkään puolueella ei voi kuitenkaan olla pysyvästi vapaita käsiä millään politiikan saralla.

Tulevan hallituksen päätavoitteet ovat Kataisen mukaan suomalainen työ ja talouskasvu, nuorten syrjäytymisen ehkäisy ja köyhyyden vähentäminen sekä julkisen talouden kuntoon saattaminen.

"Neuvottelu loppuu kun tulee valmista"

Eduskuntaryhmät osallistuvat Kataisen johdolla ylihuomenna alkaviin hallitusneuvotteluihin Säätytalossa.

Katainen ei uskaltanut ennakoida kuinka kauan neuvottelut kestävät.

– Neuvottelut loppuvat heti kun tulee valmista. Annan tässä nyt vähän tällaisen savolaisen vastauksen, mutta otetaan kaikki se aika mikä tarvitaan.

Katainen ei suostunut myöskään paljastamaan, uskooko hän kaikkien puolueiden pysyvän hallitusneuvotteluissa loppuun asti.

– Jokainen puolue ottaa itse kantaa, että osallistuuko hallitukseen, sitten kun hallitusohjelma on saatu aikaiseksi, Katainen totesi.

– Yritys on kuitenkin kova.

YLLÄ: Kataisen tiedotustilaisuus, osa 1

YLLÄ: Kataisen tiedotustilaisuus, osa 2

YLLÄ: Kataisen tiedotustilaisuus, osa 3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.