Mainos

Katainen väläyttää veroalea

Pääministeri Jyrki Kataisen mukaan hallitus on valmis veronalennuksiin, jos työmarkkinoilla päästään sopuun maltillisesta ja vakauttavasta tuloratkaisusta.

Katainen vetosi tänään ensimmäisellä Radio Suomen pääministerin haastattelutunnillaan vakavasti työmarkkinaosapuoliin.

– Tämä on toiminut Suomessa hyvin. Nyt jos koskaan on semmoinen aika, että tarvitsisimme semmoisen palkkaratkaisun, josta jokainen pystyy näkemään, että tämä ratkaisu lisää työpaikkojen määrää, lisää talouskasvua ja lisää suomalaisten yritysten kilpailukykyä.

Tulosovun lisäksi Katainen puolusti Kreikan tukipaketteja.

– Ne ratkaisut, mitä Kreikassa tehdään tai ollaan tekemättä, ne vaikuttavat suoraan suomalaisten työpaikkojen määrään, hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuuteen sekä siihen kuinka paljon pitää leikata budjettia ja nostaa veroja.

Alkava viikko on mahdollisen tuloratkaisun kannalta ratkaiseva, sillä sekä työmarkkinakeskusjärjestöt että viennin kannalta tärkeä teknologiateollisuus pyrkivät ratkaisuun perjantaihin mennessä.

Katainen oli pääministerin haastattelutunnilla myös huolestunut Suomen poliittisen ilmapiirin muuttumisesta. Hänen mielestään kyky sopia kiistoja ja neuvotella on muuttunut ahdasmielisemmäksi ja ehdottomuutta suosivaksi ilmapiiriksi.

Katso Vesa Kallionpään juttu (Kymmenen uutiset 25.9.2011)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.