Mainos

Katainen vaatii rahaa työllisyyteen ja kuntatalouteen

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ei pidä ajankohtaisena keskustelua presidentin valtaoikeuksista.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen toivoo hallituksen huomiselta kehysriiheltä selkeätä panostamista tutkimus- ja tuotekehitykseen sekä yliopistojen perustutkimuksen vahvistamiseen. Aivan olennaisena hän pitää matalan tuottavuuden tukipakettia.

-Jos matalan tuotavuuden tukipaketti on liian pieni, eli kuten on puhuttu 100-150 miljoonaa euroa, en usko, että sillä saadaan minkäänlaisia työllisyysvaikutuksia aikaiseksi. Se on silloin hukkaan heitettyä rahaa. Tässä on nyt hallituksella valinnan paikka, Katainen sanoo.

Hän muistuttaa, että kunnallisvaaleissa hallituspuolueet antoivat lupaukset kuntatalouden parantamiseksi.

-Kalliomäen lääke on kuitenkin, että tämä hallitus ei tee mitään erityistä vaan seuraava hallitus tekee progressiivisen kuntaverotuksen. On surullinen tilanne, jos tämä ahdinko pyritään purkamaan sillä, että me teemme kolminkertaisen progression, Katainen sanoo.

Katainen ei nyt pidä ajankohtaisena keskustelua presidentin valtaoikeuksista. Muutosta ei hänen mukaansa ehditä kuitenkaan saada aikaiseksi ennen vuoden kuluttua pidettäviä vaaleja. Valtaoikeuksia ei pidä muuttaa kesken kauden. Maan seuraava hallitus, jos niin katsoo aiheelliseksi, arvioi asian uudestaan.

Näin Katainen vahvistaa pääministeri Matti Vanhasen lausunnon, jonka mukaan kolme suurinta puoluetta ovat päässeet sopuun presidentin asemasta. Katainen silti muistutti, että edelleen hän on sitä mieltä, että Suomea tulisi EU:n huippukokouksissa edustaa ainoastaan pääministeri.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.