Mainos

Katainen: Uusiutuvia energiamuotoja ei unohdeta

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen ei ole yllättynyt ydinvoimalupien läpimenosta, mutta äänestyksen selkeät luvut kiinnittivät myös Kataisen huomion.

- Tulos on yllättävän selkeä, ja se on hyvä asia näin isossa ratkaisussa, Katainen kommentoi heti äänestyksen jälkeen.

Eduskunta hyväksyi aamupäivällä Teollisuuden Voiman hakemusta koskevan päätöksen äänin 120-72, Fennovoiman äänin 121-71.

Kataisen mukaan pääasia on se, että Suomi tarvitsee hyvän energiakokonaisuuden kulkiessaan kohti päästötöntä tulevaisuutta.

- Tarvitsemme tolkuttomasti lisää uusiutuvaa energiaa. Tarvitsemme myös päästöttömän perusvoimaratkaisun. Ilman toista emme pääse kohti päästötöntä Suomea.

Katainen kieltää väitteet, joiden mukaan Suomessa ei olisi enää tilaa uusiutuvalle energialle näin mittavan ydinvoimapaketin läpimenon jälkeen.

- Hallitus on tehnyt erittäin suuria ratkaisuja uusiutuvan energian lisäämiseksi. Sähkönkäyttäjät joutuvat siitä maksamaan, mutta sekin maksaa, jos ilmastonmuutosta ei torjuta.

Kataisen mukaan ydinvoimaluvilla annetaan myös vahva signaali elinkeinoelämälle siitä, että Suomesta saa kohtuuhintaista sähköä myös jatkossa.

- Jos mietitään henkilöä, joka harkitsee investointia Suomeen, niin hän haluaa varmuuden muuttuvista kustannuksista. Toivon myös, että mahdollisimman moni suomalainen rakennusmies ja alihankkija pääsisi osallistumaan näihin ydinvoimalaprojekteihin.

Katainen luottaa avoimeen keskusteluun suomalaisten työllistämisessä.

- Emme voi tietenkään mennä sanelemaan yksittäisen yrityksen päätöksiä, mutta toivon, että nähdään isänmaallista henkeä.

Katainen sanoo, että sähköä uusilla ydinvoimaloilla tuotetaan ensisijaisesti suomalaisiin tarpeisiin.

- Näiden ratkaisuiden jälkeen emme ole enää riippuvaisia Venäjän tuontisähköstä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.