Mainos

Katainen uudesta EKP-johtajasta: Suomen ystävä

EU-huippukokous vahvisti perjantaina italialaisen Mario Draghin valinnan Euroopan keskuspankin pääjohtajaksi. Draghin ensi syksynä alkava toimikausi jatkuu vuoteen 2019.

63-vuotias Draghi, 63, korvaa EKP:tä kahdeksan vuotta johtaneen ranskalaisen Jean-Claude Trichet'n, joka siirtyy eläkkeelle lokakuun lopussa.

Draghi tulee uudelle pallilleen Italian keskuspankin pääjohtajan paikalta, mitä tehtävää hän on hoitanut vuodesta 2005.

Suomen pääministeri Jyrki Katainen oli tyytyväinen pääjohtajavalintaan. Suomi on tukenut pääjohtajaksi Draghia, joka Kataisen mukaan on tunnettu Suomen ystävä.

Katainen ei pitänyt problemaattisena, että pääjohtaja nimitetään Italiasta, jota on pidetty yhtenä mahdollisena euroalueen kriisimaana Kreikan, Irlannin ja Portugalin jälkeen.

Ekonomisteja on huolettanut muun muassa Italian julkinen velka, jonka arvioidaan nousevan tänä vuonna yli 120 prosenttiin maan bruttokansantuotteesta. EU:n taloussääntöjen mukaan julkinen velka ei saisi ylittää 60 prosentin rajapyykkiä.

– Tässä on kysymys henkilöstä, ei niinkään maasta, Katainen sanoi.

– Mario Draghi on kansainvälisesti hyvin kokenut ja arvostettu rahoitusmarkkina-asiantuntija. Luottamus kohdistuu häneen henkilönä ja hänen osaamistaan arvostetaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.