Mainos

Katainen tyrmää opposition liikenneinvestointien kritiikin

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen tyrmää opposition kritiikin riittämättömistä panostuksista liikenteeseen ja terveydenhoitoon.

SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman mukaan hallitus on pettänyt aiemmat lupauksensa muun muassa liikenneinvestointien rahoituksesta. Hallituksen tekemillä rahoituspäätöksillä ei Heinäluoman mukaan voida mitenkään taata, että esimerkiksi länsimetro ja Vantaalle suunniteltu kehärata tulisivat toteutumaan.

MTV:n Kymmenen Uutisissa vieraillut valtiovarainministeri Katainen ampui opposition väitteet upoksiin.

- Kyllä nämä hankkeet toteutuvat. Meillä on rahoituspäätökset molemmista hankkeista ja nämä ovat kaksi hyvää esimerkkiä tämmöisestä yhdyskuntarakennetta eheyttävästä ja tiivistävästä infrahankkeesta. Eli se mahdollistaa tiiviin yhdyskuntarakenteen, jolla on positiivisia merkityksiä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Mitä tiiviimpi yhdyskuntarakenne, sitä pienempi on liikkumisen tarve ja toisaalta hyvät julkiset palvelut takaavat hyvän liikenneyhteyden ja myös ilmastonsuojelun kannalta järkevät ratkaisut, valtiovarainministeri painotti.

Pääkaupunkiseudun liikenneongelmien ratkaisun ohella hallitus on luvannut rahaa myös puunkuljetusta helpottaviin tie- ja ratahankkeisiin.

- Kohdistamme 225 miljoonaa euroa yksistään väyliin, joilla lisätään puun tuontia. Mahdollistetaan se, että miljoonia kuutioita lisää suomalaista puuta suomalaisista metsistä tulee metsäteollisuuden käyttöön. Tämä on iso työllisyyspanostus, Katainen muistutti.

Monet kokevat, että kaikki maksut kuten ruuan- ja alkoholinhinnat ovat viime aikoina nousseet. Hallitus on itsekin ruokkinut inflaatiota korottamalla esim. polttoaine- ja energiaveroja. Valtionvarainministeri on kuitenkin luottavainen kansalaisten ostovoimaan.

- Ostovoima tulee kasvamaan tämän vuoden aikana noin kolme prosenttia yllättävän korkeasta inflaatiosta huolimatta, Katainen korostaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.