Mainos

Katainen: Työllisyysmäärärahat käytettävä työllistämiseen

Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mielestä samanaikainen työttömyysongelma ja työvoimapula osoittavat, että työministeriö on epäonnistunut tehtävässään. Katainen uudistaisikin työllisyyspolitiikkaa huomattavasti.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen syyttää hallitusta työllisyyspolitiikan epäonnistumisesta. Hän muistutti kannanotossaan, että työministeriön arvion mukaan viime vuonna jäi käyttämättä työllisyysmäärärahoja noin 40 miljoonan euron verran. Hän vaatikin, että työllisyysmäärärahat on käytettävä työllistämiseen.

Katainen toi esiin, että Suomessa on 330 000 vailla varsinaista työtä olevaa työikäistä. He ovat joko työttömiä tai erilaisten työllisyystoimenpiteiden piirissä.

- Tästä huolimatta suomalaiset yritykset valittavat, että työvoimaa ei löydy avoimiin työpaikkoihin. Samanaikainen työttömyys ja työvoimapula osoittavat, että työministeriö ei ole onnistunut tehtävässään.

Kataisen mielestä työttömät voisivat työllistyä nyt avoimina oleviin työpaikkoihin. Tämä edellyttäisi työvoimakoulutusta, joka räätälöitäisiin auki olevan työpaikan osaamistarvetta vastaavaksi. Perinteinen työministeriön järjestämä koulutus ei Kataisen mielestä ole toiminut.

- Perinteinen tempputyöllisyyspolitiikka on useissa tutkimuksessa todettu tehottomaksi. Tästä huolimatta työministeriötä vuosikaudet johtaneet sosiaalidemokraatit jatkavat entisellä linjalla eikä tarpeellisia uudistuksia tehdä, hän suomi.

Katainen lähtee siitä, että nykyinen työllisyyspolitiikka tarvitsee ravistelua. Tämä olisi hänen mielestään tärkeää myös työtä hakevan ihmisen turvallisuudentunteen ja tulevaisuuden uskon vahvistamiseksi. Seuraavaan hallitukseen tarvitaan hallituspohjasta riippumatta työministeri, jolla ei ole SDP:n jäsenkirjaa taskussaan, Katainen toteaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.