Katainen tuo Portugali-paketin eduskunnalle - äänestys keskiviikkona

Portugali-kiista ratkeaa jo ensi viikolla. Vanha hallitus tuo tiedonannon eduskunnalle jo maanantaina, tiistaina keskustellaan ja keskiviikkona eduskunta äänestää asiasta. Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen vahvisti aikataulun saapuessaan takaisin hallitusneuvotteluihin Säätytalolle.

Aiemmasta tiedosta poiketa Portugali-paketin esittelee todennäköisesti Katainen toimitusministeristön puolesta, eikä pääministeri Mari Kiviniemi.

Katainen ei halunnut arvioida päästääkö Portugali-äänestys hallitusneuvottelijat ulos vaikeasta pattitilanteesta.

- Ratkaistaan asiat siinä järjestyksessä kuin ne tulee. Aikataulut on Suomesta riippumattomia. Me hoidetaan fiksulla, vastuullisella ja suomalaisella mentaliteetilla kaikki asiat,

Kataisen mukaan Suomen kanta on jo tiedossa, koska eduskunnan suuri valiokunta antoi tukensa Portugali-paketille.

- Nyt on vain kysymys päätöksenteosta, Katainen totesi.

Hallitukseen pyrkivät puolueet käyvät tänään keskustelut vasemmistoliiton EU-linjasta. Vasemmistoliitto vastustaa Portugalin tukipakettia.

Urpilainen tyytyväinen aikatauluun

SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen mukaan Portugali-paketin aikataulu johtuu pelkästään EU:sta, vaikka se antaa uudelle seuraavalle hallitukselle takaportin asian ratkaisuun.

– Tämä on pitkälti EU:n aikataulusta johtuva käytännön ratkaisu. EU haluaa lopullisen Suomen kannan tietoon ja siitä johtuvan tiedonannon antaa toimitusministeristö eduskunnalle, Urpilainen kommentoi Säätytalolla.

Urpilainen on tyytyväinen, että hallitusneuvotteluja hiertävä asia saadaan hoidettua nopeasti.

– Minusta on hyvä, että tämä asia saadaan pois päiväjärjestyksestä, koska isoimmat haasteet myös näissä hallitusneuvotteluissa liittyy kotimaan kysymyksiin, talouteen, työllisyyteen ja sosiaalisen eriarvoisuuden kitkemiseen. Sen takia on ihan hyvä toimia näin.

Lue myös:

    Uusimmat