Mainos

Katainen torjuu SDP:n elvytysmallin

Hallitus ja vasemmisto-oppositio ovat edelleen täysin eri mieltä siitä, milloin uusia päätöksiä talouden elvyttämisestä pitäisi tehdä.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen torjuu SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen vaatimuksen siitä, että esityksiä olisi tultava jo ensi viikolla, kun eduskunta hyväksyy valtion ensi vuoden budjetin.

Katainen sanoi eduskunnan kyselytunnilla, että ensi vuoden budjetti on elvytysvaikutuksiltaan huippuluokkaa Euroopassa. Lisätoimia on sitten luvassa lisäbudjetissa alkuvuodesta. Kataisen mukaan keinot valitaan niin, että ne parhaiten auttavat työllistämistä.

SDP:n mielestä taloustaantuman ja työttömyyden torjumiseen tarvittaisiin nyt miljardin euron elvytyspaketti, kun Katainen on puhunut vain noin sadan miljoonan panostuksesta. Katainen huomauttaa, ettei hän ole sitoutunut mihinkään summaan.

Katainen kommentoi SDP:n elvytyspakettia vain niukasti. Hän toteaa, että siinä on myös hyviä ajatuksia, samankaltaisia mitä hallituksen keskusteluissa on ollut esillä ja mitä löytyy myös työmarkkinajärjestöjen yhteisistä esityksistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.