Mainos

Katainen: Terrorismin torjunta vaatii yhteistyötä

Jyrki Katainen jatkaa keskustelua Suomen turvallisuuspolitiikasta ja sanoo, että terrori-iskujen ehkäiseminen vaatii entistä tiiviimpää kansainvälistä yhteistyötä.

Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mielestä terrorismin syiden poistamisen ohella tarvitaan entistä tiiviimpää kansainvälistä turvallisuusyhteistyötä iskujen ehkäisemiseksi. Katainen ottaa kantaa Naton ja terrorismin yhteydestä virinneeseen keskusteluun Turun Sanomissa ja Ilkassa tänään julkaistussa kolumnissaan.

Toiminta YK:n puitteissa, kansainvälinen poliisiyhteistyö, rajavalvontaviranomaisten yhteistoiminta sekä EU:n ja Naton kriisinhallintatyö ovat kaikki merkittäviä turvallisuutta vahvistavia yhteistoiminnan muotoja, hän kirjoittaa kolumnissaan. Katainen myös muistuttaa, että Nato-johtoisissa kriisinhallintaoperaatioissa korostetaan terrorismin vastaisia toimia, vaikka ne eivät olekaan operaatioiden päätarkoitus.

Kriisialueiden olojen vakauttaminen ja ongelmien laajenemisen ehkäiseminen ovat merkittäviä tekijöitä terrorismin torjunnassa, Katainen kertoo. Hän ei myöskään usko, että eristäytyminen tai jättäytyminen kansainvälisen yhteistyön ulkopuolelle takaisi Suomen turvallisuuden.

- Vaikka Suomi ei maana kuuluisikaan terroristien ensisijaisiin iskukohteisiin, emme voi kuvitella, että eläisimme terrori-iskujen aiheuttamien ongelmien ulkopuolella, hän kirjoittaa.

Katainen aloitti keskustelun Suomen turvallisuuspolitiikasta reilu viikko sitten Savon Sanomissa sanomalla, että Nato täyttäisi Suomeenkin syntyneen turvallisuusvajeen, jonka terrorismi on aiheuttanut.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja torjui Kataisen näkemykset Naton ja terrorismin torjunnan välisestä yhteydestä. Hän on samaa mieltä pääministeri Matti Vanhasen kanssa siitä, etteivät Nato-maat välttämättä ole suojassa terroristi-iskuilta.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja