Mainos

Katainen: Telakoiden omistajanvaihdos mahdollisuus

Turun ja Rauman telakoiden päätyminen myyntiin on pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mielestä iso mahdollisuus. Katainen kommentoi STX:n korealaisen emoyhtiön myyntipäätöstä Ylen Ykkösaamussa.

Kataisen mukaan STX:n heikko taloustilanne on tuonut telakoille epävarmuutta, joka omistajan vaihtumisen myötä toivottavasti poistuu.

Kotimaisen omistajan löytäminen telakoille on Kataisen mukaan hankalaa mutta ei mahdotonta. Katainen korosti, ettei omistus voi perustua valtion omistajuuteen, eikä valtio tyrkytä apuaan.

Pääministeriltä kysyttiin myös kannatusluvuista, joiden mukaan kokoomus on menettänyt suosituimman puolueen aseman keskustalle.

Kannatuksen heikentymisen taustalla on Kataisen mukaan heikko taloustilanne ja se, että hallitus on joutunut tekemään kiemuraisia päätöksiä, joita kansalaisen on vaikeaa ymmärtää.

Hän löysi syytä myös itsestään. Kiireen ja vaikeiden asioiden painaessa päälle Katainen ei mielestään ole pystynyt pitämään kiinni herkkyydestään.

– Herkkyys on sellainen asia, joka on politiikan ammattitaidossa ytimessä. Herkkyys ottaa palautetta vastaan ja viestiä ihmisten kanssa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.