Mainos

Katainen suhtautuu skeptisesti rahoitusmarkkinaveroon

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) suhtautuu skeptisesti rahoitusmarkkinaveroon. Hänen mielestään Suomi ei voi tehdä sellaisia päätöksiä, jotka heikentävät talouskasvun mahdollisuuksia.

OP-Pohjolan pääjohtaja Reijo Karhinen sanoi tänään Helsingin Sanomissa, että yritys harkitsee lähtevänsä Viroon tai Ruotsiin, jos vero tulee Suomeen.

Katainen ottaa Karhisen puheet tosissaan.

- Se on hyvin vakava puheenvuoro ja hallituksen pitää tietysti ottaa se huomioon. Meidän ei pidä tehdä mitään sellaisia päätöksiä, mitkä heikentävät talouskasvun mahdollisuuksia. Eli vaikka jotkut yksittäiset verot tai ratkaisut olisivat muuten haluttavia, mutta jos niistä syntyy tappiota ja vahinkoa Suomelle, niin silloin niitä ei kannata tehdä, Katainen sanoo.

Hallitus keskustelee asiasta alkavalla viikolla

Ranska ja Saksa ehdottivat perjantaina, että rahoitusmarkkinavero voitaisiin ottaa käyttöön osassa EU:ta. Rahoitusmarkkinavero on jo kertaalleen torpattu koko EU:n laajuisena.

Rahoitusmarkkinavero koskisi Euroopassa arvopapereiden kaupankäyntitapahtumien verottamista. EU-komission ehdotuksessa vero olisi 0,1 prosenttia kaupan arvosta.

Hallitus keskustelee rahoitusmarkkinaverosta alkavalla viikolla.

– Minä olen suhtaudun veroon skeptisesti erityisesti, jos erityisesti Ruotsi ei lähde siihen mukaan. Se riskeeraisi suomalaisen rahoitussektorin olemassaolon Suomessa ja saattaisi vähentää verotuloja Suomessa, Katainen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.