Mainos

Katainen seuraajalleen: Ei kannata luovuttaa helpolla

Kokoomuksen väistyvä puheenjohtaja Jyrki Katainen ei usko, että puheenjohtajakisasta jää juopia puolueen sisälle.

Katainen totesi MTV Uutisten Seitsemän uutisissa, että puheenjohtajaehdokkaiden välillä ei ole suuria näkemyseroja.  

– Erittäin vaikea nähdä, että kisasta jäisi mitään juopaa (kokoomuksen sisälle). Meillä ei ole mitään suurta linjaerimielisyyttä puheenjohtajaehdokkaiden välillä. Kaikki ovat hyvin tuttuja, tunnettuja, turvallisia ja arvostettuja. Jokaisella on omat erityispiirteensä ja omat erityisvahvuutensa, Katainen sanoi.

– Kokoomus saa entistä paremman puheenjohtajan.

Katainen ei kuitenkaan suostunut nimeämään omaa suosikkiaan puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi. Hän toivoi, että kokoomuksen järjestöväki ”tekee omannäköisensä päätöksen ja kantaa vastuun siitä”.

– Yritän olla antamatta neuvoja seuraajalleni. Ehkä sellaiset yleiset kysymykset sanoisin, että aina kannattaa mennä eteenpäin ja aika paljon kannattaa ottaa itsestään irti eikä luovuttaa kovin helpolla. Ääniä ei myöskään kannata yrittää ostaa. Suomalaiset arvostavat rehellisyyttä. Vaikeissakin asioissa ihminen aistii, että tuon huonon viestin tuoja on vakavissaan ja rehellinen. 

Väistyvä pääministeri ei myöskään usko, että henkilövaihdoksella olisi vaikutusta hallituksen toimintakykyyn.

– Meillä ei ole varaa riitelyyn. Ehkä nämä viimeiset kolme vuotta ovat opettaneet sen, että aina kannattaa yrittää sopia. Jos joku aloittaa riidan, niin riidan ratkeamiseen menee turhaa aikaa ja sen jälkeen päästään vasta sopimaan asioista. Hoidetaan asiat asioina.

Oman pääministeritaipaleensa vaikeimmiksi paikoiksi Katainen nimeää suurten ratkaisujen tekemisen. 

– Varmaan yhtä pahinta paikkaa (pääministerinä) ei ole ollut, mutta kaikki suuret ratkaisut - kuten rakennepoliittisen ohjelman teko, suuremmat leikkauspäätökset ja veronkorotuspäätökset - missä on tehty kaikkein eniten tulevaisuutta ovat olleet hyvin hankalia saavuttaa tai saada ratkaisu niissä. Tuntuu hyvältä, että Suomessa käytännönläheinen järki on voittanut.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.