Mainos

Katainen Savon Sanomissa: Tuleva tehtävä liittyy talouteen

Talouskomissaari Jyrki Kataisen (kok.) mukaan hänen tuleva roolinsa EU-komissiossa liittyy tavalla tai toisella talouteen. Katainen sanoo Savon Sanomien haastattelussa olevansa siinä käsityksessä, että toimiala sisältää talouden kasvuun ja kilpailukykyyn liittyviä asioita.

Kataisen mukaan asiat ovat kuitenkin vielä auki.  

Yle uutisoi viikonloppuna, että Kataisesta tulisi komissiossa eräänlainen superkomissaari, jolla on vastuullaan kasvu- ja työllisyysosa-alue. MTV Uutisten tietojen mukaan Kataisesta tulee talouskomissaarin valvoja, koska Saksan liittokansleri Angela Merkel on toivonut tätä.  

"EU:n pitää vahvistaa turvallisuuspolitiikkaansa"

Talouskomissaari Jyrki Kataisen (kok.) mielestä Euroopan unionin pitää vahvistaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaansa. Katainen sanoo Savon Sanomissa toivovansa jäsenmaiden yhteisiä puolustushankintoja ja parempia mahdollisuuksia käyttää EU:n taistelujoukkoja.  

Kataisen mukaan ulkopolitiikassa EU:n pitäisi vahvistaa yhteistyötään ja ennaltaehkäistä kriisejä niin, ettei niistä tule humanitäärisiä tai taloudellisia katastrofeja.  

Katainen kertoo yllättyneensä Venäjän aluevaltauksista Ukrainassa.  

-Ainakaan minä en osannut ajatella sitä, eikä varmaan moni muukaan. Ajateltiin, että integraatio hoitaa kaiken ja Venäjä integroituu Eurooppaan, koska meillä on niin paljon yhteisiä intressejä.

Ukrainan kriisissä hän uskoo diplomatiaan.  

- En usko laajamittaiseen blokkien välisiin sotatoimiin. Tämä pitää saada loppumaan ennen kuin se laajenee todella laajamittaiseksi sotilaalliseksi konfliktiksi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.