Mainos

Katainen: Salkkujakoa ei vielä tehty

Hallitusneuvotteluihin osallistuvat puolueet tapasivat ensi kerran saman pöydän ääressä kokoomuksen Jyrki Kataisen johdolla. Kataisen mukaan tapaamisessa käytiin läpi lähinnä hallitusneuvottelujen käytännön toteutusta. Ministerinsalkkuja ei jaettu eikä kiperään Portugal-kysymykseen vielä puututtu.

– Se tulee huomenna sitten Säätytalon keskusteluissa esille. Tänään käytiin läpi hallitusohjelman rakentamiseen liittyviä teknisiä asioita.

Esimerkiksi keskustapuolueen Mauri Pekkarinen on ihmetellyt, että vanha hallitus joutuu hoitelemaan uuden hallituksen pohjaa, mikäli Portugal-paketin vie eduskuntaan toimitusministeriö uuden hallituksen sijaan. Kataisen mielestä asialla ei ole merkitystä.

– Se on ihan yhdentekevää. Suomi on kantansa määritellyt. Tässä näitä ihmettelijöitä riittää, ongelman ratkaisijoita on ollut vähemmän, mutta toivon mukaan niitäkin löytyy.

Ilmapiiri vain paranee

Hallitusneuvotteluihin osallistuvat kuuden puolueen puheenjohtajat tuntuivat olevan yksimielisiä siitä, että eri työryhmien johtaminen lankeaa kahdelle suurimmalle puolueelle. Kataisen mukaan tämä on selvää, koska kokoomus ja SDP ovat selvästi muita suurempia. Katainen ei myöskään nähnyt jarruna sitä, että hallitusohjelmaa rakennetaan nyt kuuden puheenjohtajan kesken.

– Tekniset asiat ovat ongelmista pienimpiä. Isot haasteet ovat Suomen taloudessa ja ne ovat yhteisiä kaikille.

Katainen ei ennakoinut hallitusneuvottelujen kestoa. Takarajaksi ehdotettiin mm. ensi viikon perjantaita.

– Ei ole mitään pakko mielteistä puristusta tai rutistusta. Sivistyneesti on tarkoitus neuvotella. Myös megalomaanisista talouskysymyksistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.