Mainos

Katainen: Rinteelle luontevin olisi painava salkku

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mielestä SDP:n tuoreelle puheenjohtajalle Antti Rinteelle luontevin tehtävä olisi valtiovarainministerin salkku. Katainen on itse kokenut, että olisi ollut mahdotonta olla puolueen puheenjohtajana ilman keskeistä ministerivastuuta. 

Katainen otti asiaan kantaa Vantaalla kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksessa. 

Kataisen mukaan painavimmat salkut hallituksessa ovat pääministerin ja valtiovarainministerin. Katainen totesi, että hän ei kuitenkaan halua neuvoa SDP:tä tai Rinnettä tulevan ministerinimityksen suhteen vaan puhuu vain omasta kokemuksestaan. 

Hän sanoo, että kesäkuun minihallitusneuvotteluissa ei ole mahdollista muuttaa kehysriihen linjauksia. Siitä, mistä puolueet ovat jo yhdessä sopineet pidetään kiinni. 

-On mahdollisuus tehdä joitain prioriteettimuutoksia, jotka ovat hallituskaudesta poikkeavia tai muuttavat hallitukseen kirjausta niin, että ne toimivat paremmin kuin mitä aiemmin ajateltiin. 

Rinne on sanonut haluavansa muutoksia etenkin päätöksiin, joilla lisätään talouskasvua ja  työllisyyttä. Kataisen mukaan valtion elvytyspolitiikalla ei kuitenkaan maailmantaloutta voida muuttaa. 

-Klassisella elvytyksellä ei voi suuresti vaikuttaa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.