Mainos

Katainen: Raamisopimuksen kohtalo ratkeaa lähipäivinä

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) uskoo yhä keskusjärjestöjen raamisopimukseen. Kataisen mukaan raamisopimus voi pysyä pystyssä, jos sopu teknologiateollisuuden neuvottelupöydissä löytyy lähipäivinä. Hän uskoo, että kiistaan voidaan saada ratkaisu lähipäivien aikana.

Katainen sanoo olevansa enemmän huolissaan työpaikoista ja talouskasvusta kuin raamisopimuksesta.

– Raamisopimus on vain väline, Katainen tähdentää.

Kataisen mukaan työtaistelutoimet ovat tämänhetkisessä taloustilanteessa erittäin vaarallisia. Hän arvioi, että teknologiateollisuuden lakko voi aiheuttaa levottomuutta myös muille aloille.

Katainen vetoaa työmarkkinaosapuoliin toteamalla, että työmarkkinarauha on täysin suomalaisten käsissä – toisin kuin monet muut asiat epävakaassa taloustilanteessa.

– Uskon, että tilanteen vakavuus tiedostetaan ja tästä pattitilanteesta päästäisiin vielä eteenpäin.

Myös valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) on luottavainen raamisopimuksen suhteen. Hän tähdentää, että raamisopimuksen kannalta ratkaiseva päivä on 25. marraskuuta, jolloin keskusjärjestöt arvioivat sopimuksen kattavuutta. Sen jälkeen myös hallitus arvioi, voiko se tukea omilla toimillaan sopimusta.

Lakko alkoi teknologiateollisuuden suurissa vientiyrityksissä tänä aamuna. Lakon piirissä on yli 30 000 Metalliliiton ja toimihenkilöliitto Pron jäsentä.

(MTV3 – STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.