Mainos

Katainen: "Puolet vieraista on naisia"

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) tyrmää keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemen arvostelun, jonka mukaan kokoomusjohdolla olisi tietynlainen asenne naisia kohtaan.

Kiviniemi kommentoi asiaa sen jälkeen, kun sai tietää, ettei valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) ei saanut kutsua Saariselällä järjestettyyn talousvaikuttajien kokoukseen

Katainen korostaa, että vieraat valittiin Saariselän aivoriiheen sen teeman perusteella.

– Suomessa on aika paljon kansainvälisiä seminaareja. Ei ole tarkoituksen mukaista, että kaikki (Suomen) ministerit osallistuvat kaikkiin seminaareihin, Katainen sanoi.

Katainen korosti, että vieraiden joukossa ei ollut ainuttakaan valtiovarainministeriä. Paikalle oli saapunut Latvian pääministeri, Espanjan eurooppaministeri sekä Maailman kauppajärjestön, Euroopan keskuspankin sekä Euroopan komission johtoa.

– Teema oli Euroopan tulevaisuus ja kauppapolitiikka erityisesti. Eli maailmankaupan muutokset, EU:n vastaukset niihin ja EU:n institutionaalinen kehittyminen.

– Me ei tultu tänne neuvottelemaan akuuteista talouskriiseistä, vaan tämä seminaari oli kutsuttu juuri päinvastaisia asioita käsittelemään.

Paikalle kutsuttu "mielenkiintoisia ihmisiä"

Katainen totesi, että "mielenkiintoisiksi" tunnetut keskustelukumppanit kutsuttiin perheineen. Katainen totesikin englanniksi tilaisuuden päätökseksi järjestetyssä lehdistötilaisuudessa, että puolet vieraista oli naisia ja puolet miehiä.

Saariselän aivoriihen "isä", eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Aleksander Stubb ei halunnut kommentoida asiaa enempää. Stubb kertoi aiemmin aikovansa jatkaa perinnettä. Kaksi vuotta sitten Saariselälle kokoontui joukko ulkoministereitä Stubbin vieraaksi.

Saariselälle oli tänä vuonna kutsuttu myös ainakin yksi nainen: IMF:n johtaja Christine Lagarde, joka ei saapunut paikalle. Vieraista WTO:n johtaja Pascal Lamy on sosialisti.

Seminaari maksoi noin 150 000 euroa. Osa kuluista kului noin 10 kutsutun ulkomaisen EU-kirjeenvaihtajan matkakuluihin Suomeen. Heistä moni kertoi ihmetelleensä jo kutsun saadessaan, miksi Suomen valtiovarainministeri ei ollut paikalla.

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Seitsemän uutiset 25.3.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.