Mainos

Katainen piirijohtajien suosikki

Matikainen-Kallström ja Kanerva nousevat Suomen Kuvalehden kyselyssä kokoomuksen puheenjohtajakilvan perintösijoille. Yli puolet kyselyyn vastanneista ei ole vielä lyönyt kantaansa lukkoon.

Kansanedustaja Jyrki Katainen on noussut kokoomuksen piirijohtajien joukossa suosituimmaksi puheenjohtajaehdokkaaksi. Suomen Kuvalehden kiertokyselyssä Kataisen valintaa harkitsi 18 piirijohtajaa 41:stä tavoitetusta. Heistä täysin varmoja Kataisen tukijoita oli seitsemän.

Europarlamentaarikko Marjo Matikainen-Kallström sai tukea viideltätoista piirijohtajalta, joista viisi oli varmoja. Kansanedustaja Ilkka Kanerva sai tukea kymmeneltä piirijohtajalta. Näistä neljä ilmoitti olevansa valinnastaan täysin varmoja.

Kaksikymmentäyksi, eli yli puolet kyselyyn vastanneista ilmoitti, etteivät he ole vielä lyöneet kantaansa lukkoon. Heistä useimmat ilmoittivat kuitenkin harkitsevansa joko Kataisen, Matikainen-Kallströmin tai Kanervan tukemista. Kansanedustajat Kimmo Sasi, Jari Vilén ja Martin Saarikangas saivat kyselyssä hajaääniä.

Saarikankaalla oli yksi tukija, Sasilla ja Vilénillä kolme kummallakin. Sasin kannattajat olivat kaikki valinnastaan varmoja, Vilénillä oli yksi varma tukija ja Saarikankaalla ei yhtään.

Lehden kyselyssä tavoitettiin 41 kokoomuksen kuudentoista piirin puheenjohtajista ja varapuheenjohtajista. Lapin piirin puheenjohtaja Vilén jäävättiin, koska hän itsekin ehdolla. Kokoomuksen uusi puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa Seinäjoella 5. kesäkuuta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.