Mainos

Katainen: Pelkkää yhteisöveroa ei lasketa

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok) mukaan hallitus ei ole toistaiseksi laskemassa yhteisöveroa.

Katainen sanoi MTV3:n Huomenta Suomen Torstaikabinetissa, ettei hallitus laske veroa, jos muita toimenpiteitä ei tehdä samanaikaisesti.

– Jos mitään muuta ei muuteta, kuin että lasketaan yhteisöveroa, sitä en usko, että voimme sitä tehdä. Jos alentaisimme veroa usealla sadalla miljoonalla ilman, että mitään muuta tehtäisiin, olisimme tilanteessa, että vakavasti voitaisiin epäillä, säilyttääkö Suomi parhaan luottoluokituksen. Jos ei säilytä, kotitaloudet ja yritykset maksavat korkeampaa korkoa.

Katainen sanoi viime viikon torstaina eduskunnan kyselytunnilla, että yhteisövero on yksi asia, joka joudutaan ottamaan huomioon yritysten kilpailukykyä miettiessä. Ruotsissa yritysveroa lasketaan 26,3 prosentista 22 prosenttiin. Suomessa yhteisöveroa laskettiin 26 prosentista 24,5 prosenttiin tämän vuoden alussa.

– Kilpailukyky ei ole vain veroprosentin siftaamista, vaan esimerkiksi työn yksikkökustannukset, työmarkkinoitten joustavuus ja työn tarjonta, Katainen muotoili tänä aamuna Huomenta Suomessa.

Katainen uskookin, että Ruotsissa laajennetaan veropohjaa tai kiristetään verotusta yhteisöveron muutoksen myötä.

– Ruotsin hallitus julkistaa tänään budjettinsa ja se voi avata suomalaistenkin silmiä siitä, että kyse ei todennäköisesti ole vain veroprosentin laskusta, vaan siellä on myös muita elementtejä. Sen jälkeen tulee katsoa, mikä on kokonaisvaikutus kilpailukykyyn Ruotsiin verrattuna. En ole varma, kumpi maa on verotuksella, joko kokonaisveroasteella tai yritysten maksamilla veroilla mitattuna kilpailukykyisempi

(MTV3)

Katso pääministeri Jyrki Kataisen haastattelu Torstaikabinetissa: (Huomenta Suomi 20.9.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.