Mainos

Katainen: Pankkivalvonnalla laaja kannatus

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) mukaan Euroopan unionin pankkivalvonnalla on laaja kannatus, vaikka valvonnan käynnistämisen aikataulu onkin haastava.

EU-komissio ilmoitti tällä viikolla, että pankkivalvonta olisi tarkoitus käynnistää jo ensi vuoden alusta. Katainen sanoi Ylen Pääministerin haastattelutunnilla, että pankkivalvonnalla on laaja kannatus.

- Uskon, että parempaa eurooppalaista valvontaa kannattaa kaikki. Yksityiskohtia pitää vielä hioa. Tässä on tarkoituksena se, että voisimme estää pankkikriisin syntymisen jatkossa.

Pankkivalvonnan yhteydessä keskusteluun on noussut Euroopan yhteinen talletussuoja.

- Luulen, että suomalainen talletussuoja tulee säilymään. Mutta siitä en ole ihan varma, tuleeko eurooppalainen talletussuoja.

Kataisen mukaan Suomi ajaa linjaa, jossa Euroopan keskuspankki EKP on irrallinen poliittisista päätöksistä. Pääministeri haastattelutunnin 50-vuotisjuhlalähetykseen osallistunut entinen pääministeri, nykyinen europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki (kesk.) puolestaan vaatii EKP:ltä avoimempaa päätöksentekoa.

- Samalla kun EKP:n valta lisääntyy, niin sinne on pakko tulla lisää avoimuutta ja vastuullisuutta ja minusta se on ainoa tie edetä.

Entisistä pääministereistä Paavo Lipponen (sd.) jatkoi mediahiljaisuuttaan, eikä osallistunut haastattelutunnille.

(MTV3)

Katso Mari Haaviston juttu (Seitsemän uutiset 16.9.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.