Mainos

Katainen: Palveluiden tuottaminen ei ideologiakysymys

Kokoomuksen puheenjohtajan mielestä päätös palveluiden tuottamisesta joko kunnallisesti tai yksityisesti ei saa perustua ideologisiin periaatteisiin, vaan siihen, kuinka hyvin ne vastaavat palvelutarpeisiin.

Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mielestä ideologinen väittely kunnallisen, yksityisen ja järjestösektorin paremmuudesta pitäisi lopettaa. Kokoomuksen puoluevaltuustossa Kouvolassa puhunut Katainen katsoi, että vasemmisto on onnistunut saamaan aikaan "suloisen sekamelskan" ja todellisuutta vääristävän kuvan yksityistämis- ja ulkoistamiskäsitteistä.

Katainen korosti, että kokoomukselle hyvinvointipalvelujen tuottamiskysymys ei ole ideologinen kysymys.

-Tästä syystä me emme aseta paremmuusjärjestykseen palvelujen tuottajia.

Katainen huomautti, että myös tulevaisuudessa suuri osa hyvinvointipalveluista tuotetaan kuntien omana työnä. Ikääntymisen tuoma kasvava palvelutarve edellyttää kuitenkin positiivista ja avointa mieltä erilaisiin tapoihin tuottaa palvelua.

-SDP:n ja vasemmistoliiton mielestä on ideologisesti arveluttavaa, että kunta hankkii ostopalveluna esimerkiksi aamu- ja iltapäivätoimintaa Mannerheimin lastensuojeluliitolta, kriisipalvelua mielenterveysjärjestöiltä tai vanhusten kotipalvelua ja dementiakotipalvelua yrittäjiltä. Me emme tätä ideologista vastakkainasettelua ymmärrä.

Kokoomusjohtajan mielestä yksityisistä hoivapalveluista voisi kehittyä Suomelle jopa uusi vientituote.

Pakkolaina taas puheeksi

Katainen otti jälleen esiin viime aikoina paljon puhutun "pakkolainan", kunnille palautettavan 502 miljoonan rahapotin jakamisen neljälle vuodelle.

-Miksi näin käy? Siksi, että hallituksen rahat ovat loppu. Miksi rahat ovat loppu? Siksi, että he eivät ole onnistuneet etenemään pätkän vertaa 100 000 uuden työpaikan tavoitteessaan, kokoomusjohtaja paukutti.

Puoluevaltuustoa johti nyt ensimmäistä kertaa kesän puoluekokouksessa tehtävään valittu kansanedustaja Sari Sarkomaa. Hän arvosteli hallitusta muun muassa jatkuvasta keskituloisten kukkarolla käynnistä ja kehotti pitämään näpit erossa asuntolainojen korkovähennysoikeudesta.

Kouvolan kokouksessa Sarkomaalle valittiin myös kaksi varamiestä. Puoluevaltuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Aleksi Randell Varsinais-Suomesta ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Tuomas Nousiainen Lapista.

Kouvola, 9.10. (STT) STT-PEKKA

(Seitsemän uutiset 09.10.2004)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja