Mainos

Katainen onnitteli Reinfeldtiä historiallisesta voitosta

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen onnitteli Ruotsin maltillisen kokoomuksen johtajaa Fredrik Reinfeldtiä vaalituloksen ratkettua. Katainen välitti onnittelut Moderaattien vaalivalvojaisiiin Tukholmassa, joihin osallistui myös Kokoomuksen edustajia ministeri Jan Vapaavuoren johdolla.

- Onnittelen Fredrikiä historiallisesta vaalivoitosta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Ruotsin kokoomus on saanut pääministerin salkun kaksi kertaa peräkkäin. Se on erittäin vahva luottamuslause Fredrikin ja kokoomuksen politiikalle näinä taloudellisesti vaikeina aikoina, Katainen sanoo.

Katainen uskoo, että Ruotsin vaalit ratkaisi ihmisten huoli työpaikoista ja hyvinvointipalveluiden turvaamisesta.

- Reinfeldtin hallitus onnistui talouskriisin hoitamisessa erinomaisesti. Vaalitulos osoittaa, että ruotsalaiset luottavat kokoomuksen ja allianssiin myös jatkossa.

Kiviniemi: Näytöt taloudesta ratkaisivat

Myös pääministeri Mari Kiviniemen mielestä on merkittävää, että Ruotsin porvarihallitus sai kansalaisten luottamuksen jo toistamiseen.

Pääministeri arvioi STT:lle, että porvariallianssiin oltiin tyytyväisiä etenkin talouden ja työllisyyden osalta, sillä taantumasta on Ruotsissa selvitty kohtuullisen hyvin.

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen uskoo, että populistit auttoivat Ruotsin porvaririntamaa. Urpilaisen mukaan Suomessakin politiikan suunta muuttuu vain sosiaalidemokraatteja äänestämällä.

(MTV3)

Katso Timo Soinin ja Jyrki Kataisen kommentit: (Huomenta Suomi 20.9.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.