Mainos

Katainen on valmis korottamaan pääomaverotusta

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen on valmis kiristämään pääomaverotusta.

Kokoomuksen puheenjohtajapäivillä Järvenpäässä puhunut Katainen totesi olevansa valmis kiristämään pääomaveroja, olipa se sitten oikein tai väärin. Kiristämisen hän tekisi osana seuraavaa suurempaa veroremonttia.

-Kun on vaikea tilanne, on pakko tehdä valintoja, eikä kaikkea voi saada. Minä ehdotan, että lisätään oikeudenmukaisuutta. Oikein tai väärin, minä uskon siihen, että pääomatuloveron korotuksella me osoitamme sen, että rahaa kerätään myös niiltä, joilla elämä noin muuten on vaivattomampaa.

Katainen peräänkuulutti samassa tilaisuudessa myös työurien todellista pidentämistä.

- Minä toivon, että me pystyisimme sopimaan, mitä ikinä tarve onkaan sopia työmarkkinaosapuolten kanssa niin, että työurat todellisuudessa pidentyvät. Työuran pituuskysymys on suoraan vaihtoehto menoleikkauksille tai veronkorotuksille, perusteli Katainen näkemystään.

Katainen pitää selvänä, että työurien pidentämiskysymys on vaikea, eikä siitä selvitä ilman yhteistä yrittämistä. Puheenjohtaja vetosi jopa isänmaallisuuteen.

-Nyt tarvitaan todella paljon isänmaallista mieltä, halua ja tahtoa sopia vaikeista asioista. Helpot asiat on jo kauan sitten sovittu.

(MTV3)

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Seitsemän uutiset 13.2.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.