Mainos

Katainen: Nopea eläkesopu välttämätön

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen mielestä olisi katastrofaalista, mikäli työmarkkinajärjestöjen eläketyöryhmät eivät pääse sopuun esityksistään ensi viikon aikana. Työmarkkinajärjestöt ovat Kataisen mukaan valtaa halunneet ja sitä on heille nyt annettu.

Viime päivinä työmarkkinajärjestöjen eläkeneuvotteluita on käyty lähes kriisitunnelmissa. Sopu on ollut kaukana. Esitysten eläkejärjestelmän kehittämiseksi ja ihmisten työssäoloaikojen pidentämiseksi pitäisi kuitenkin valmistua ensi viikon aikana. Valtiovarainministerin mielestä työmarkkinajärjestöjen pitäisi nyt käyttää sitä valtaa, mitä he ovat halunneet itselleen. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen toivoo esitystä ensi viikolla.

- Jos tällä kertaa olisi ensimmäinen kerta, kun työmarkkinajärjestöt eivät pystyisi sopimaan. Se olis tosi katastrofaalinen kysymys ja en halua ottaa nyt sisältökysymyksiin kantaa, koska se on sen työryhmän velvollisuus ottaa siihen kantaa. Minä haluan vain antaa heille työrauhan, koska tiedän että tilanne ei ole helppo, sanoo Katainen.

Heinäluoma syyttää hallitusta puolueellisuudesta

SAK ja eilen MTV:n nettikolumnissaan myös SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma syyttävät maan hallitusta puolueellisuudesta, ja asettumisesta tukemaan eläkeneuvotteluissa työnantajien vaatimuksia työntekijöiden eläke-etuuksien ja työttömyysturvan leikkaamisesta.

- SAK:n johto tietää, on tiennyt koko tämän työryhmän ajan, että työryhmälle on annettu mandaatti. Siellä on yksi hallituksen nimeämä henkilö ja hallitus ei ohjeista tänä henkilöä millään tavalla, puolustautuu Katainen.

Mikäli eläketyöryhmien esitykset valmistuvat tammikuun lopussa, valtiovarainministeri lupaa, että hallitus vie esityksiä eteenpäin ripeästi. Kokoomuksen puoluevaltuuston työ-seminaarissa puhunut Jyrki Katainen sanoi hallituksen tuovan tänä keväänä eduskunnan käsittelyyn vielä muutamien kymmenien miljoonien eurojen suuruisen työllisyyslisäbudjetin.

Katainen uudisti myös muille puolueille suunnatun työllisyyssopimusesityksensä, jolla pidättäydyttäisiin tuloverojen kokotuksesta koko ensi vaalikauden ajaksi.

(MTV3)

Lue myös politiikan toimituksen päällikön Timo Haapalan blogi:

Katso Raimo Pitkäsen juttu (Seitsemän uutiset 23.1.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.