Mainos

Katainen Niinistölle: Taloustietoja ei salailtu

Sekä pääministeri että valtiovarainministeri vakuuttavat, että eduskunnalta ei ole pimitetty mitään oleellista taloustietoa.

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö syytti tänään MTV:n haastattelussa kovin sanoin hallitusta taloustietojen pimittämisestä.

Niinistön mukaan hallituksen budjettiesitys on tällä hetkellä tyhjän päällä. Toisin sanoen velkavetoinen budjetti ei ole tasapainossa.

Niinistön puoluetoveri, valtiovarainministeri Jyrki Katainen myöntää, että budjetin tulopuolella on Niinistön kuvailema miljardien aukko.

- Näinhän se on, ja tämä on ollut tiedossa ja tätä on kerrottu eduskunnalle moneen otteeseen, että tulopohja tulee romahtamaan, koska kansainvälinen kauppa, josta Suomen talous on hyvin riippuvainen, on romahtanut ja sen vuoksi myös verotulot ovat pienemmät, Katainen sanoi MTV:n haastattelussa.

- Ei se tietenkään voi olla tasapainossa tällaisen talouskriisin oloissa. Julkinen talous, valtiontalous, tätä kriisiä joutuu kantamaan ja ottamaan paljon velkaa ja tarkoittaa silloin sitä, että valtiontalous on jyrkästi alijäämäinen, pääministeri Matti Vanhanen (kesk) laukoi takaisin Niinistölle.

Katainen kiistää Niinistön väitteet, että hallitus salaisi taloustietoja.

- Ei missään nimessä, me kerromme aina niin paljon kun itsekin tiedämme. Tammikuussa kerroin hyvin isosta velanoton tarpeesta ja sitä on tarkennettu aina kun valtiovarainministeriö on tehnyt suhdannekatsauksen.

Niinistö vaatii nyt, että eduskunnan on saatava hallitukselta selvitys taloustilanteesta ennen juhannusta, etteivät kansanedustaja joudu kesälomille täysin tietämättöminä hallituksen budjettikaavailuista.

Hallitus ilmoitti tänään antavansa pääministerin ilmoituksen valtion taloustilanteesta ensi viikon keskiviikkona. Päivää aikaisemmin kuullaan valtiovarainministeriön uusi suhdannekatsaus.

Lue myös:

Katso Raimo Pitkäsen juttu (Kymmenen uutiset 9.6.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.