Mainos

Katainen MTV:n uutisille: Kävin Nevalan kanssa suorahenkisen keskustelun

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) luonnehtii hänen ja Supon entisen päällikön Seppo Nevalan välillä käytyä, nyt kohua herättänyttä keskustelua, normaaliksi keskusteluksi.

- Olen käynyt Seppo Nevalan kanssa suorahenkisen keskustelun ja meillä asiat selvisivät. Meillä ei jäänyt mitään hampaankoloon. Kannatan yleisestikin sitä, että asiat nostetaan esille, eikä hillota niitä hampaan väliin, se on suomalainen hyvä tapa.

Nelosen uutiset kertoi eilen, että Katainen hyökkäsi kovin sanoin suojelupoliisin kimppuun Nato-asiassa viisi vuotta sitten. Katainen syytti Nevalaa sekä Supon virkamiestä yrityksestä suistaa hänet puoluejohtajan tehtävästä. Kataisen yhteydenoton jälkeen Nevala kielsi alaiseltaan kaikki poliittiset lausunnot.

Koetteko joutuneenne viime aikoina ajojahdin kohteeksi, viime viikolla uutisiin nousi mahdollinen osuutenne Ylen kirjeenvaihtajan töiden loppumiseen?

- On parempi, etten ota tähän kantaa. Se ymmärrettäisiin kuitenkin väärin.

Kommentoisitteko roolianne kirjeenvaihtaja Eerolan tapauksessa?

- Minulla tai kokoomuksella ei ole siinä pienintäkään roolia, aivan kuten Yleisradionkin johto on todennut. Me emme voi edes teoriassa puuttua minkään tiedotusvälineen tai yrityksen henkilöstöratkaisuihin. Olemme antaneet palautetta jutusta ja sisällöstä ja olen sen itse tehnyt suoraan julkisuuteen. Meillä on oikeus ja velvollisuus käydä keskustelua. Joskus on erilaisia mielipiteitä ja niistä pitää saada käydä avointa keskustelua. Se kuuluu demokratiaan.

Koetteko kiusalliseksi nämä nyt esiin nousseet asiat?

- Se kuuluu tähän ammattiin. Minua on arvosteltu niin kauan kuin olen ollut julkisissa tehtävissä. Onneksi on kannustustakin ollut välillä. Tämä kuuluu tähän työhön.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.