Mainos

Kataisen arvio: Ministeritehtäviä jaetaan ensi viikolla

20:00

Kahden ministerin lähtö hallituksesta on avannut spekulaatiot heidän seuraajistaan. Pääministerin mukaan ministeripesteistä ei ole vielä edes keskusteltu.

– Ei ole vielä oikeastaan ollut aikaa miettiä sitä. Tässä on ollut muut asiat pinnalla, sanoo eduskuntaan saapunut pääministeri Jyrki Katainen.

Vielä on auki, jaetaanko ministeritehtävät nykyisille ministereille vai meneekö salkut täysiin uusille ihmisille. Siitäkään ei ole tietoa, mille puolueille pestit menevät.

– Ei ole vielä päivämääriä lyöty lukkoon. Vastahan tässä heräiltiin. Uskoisin, jos jotakin pitäisi veikata, että ensi viikko on se paikka, jolloin tehtäviä uudelleen jaetaan.

Hommat pitää hoitaa

Onko vasemmistoliiton lähdöllä vaikutusta hallituksen toimintakykyyn?

– Ei sillä ole, niin kuin eilen nähtiin. Eli he lähtivät ja me teimme päätökset. Hommat pitää hoitaa. Ja jos joku ei sitä pysty tekemään, niin sitten on parempi, että ei ole mukana.

Katainen ei näe mitään merkittäviä muutoksia siinä, että hallituspuolueita on jatkossa vain viisi, tosin päätöksentekoa se ehkä nopeuttaa.

– Kun on yksi vähemmän, niin ehkä ne ovat vähän nopeammin vetää, Katainen sanoo viitaten eduskuntaryhmien puheenjohtajien kokouksiin.

Arhinmäen ja kumppaneiden lähtö oli nähtävissä illan pimetessä.

– Sekstetin kokouksen loppuvaiheessa vaikutti siltä, että Arhinmäki ei ole sitoutunut niihin päätöksiin. Hän sanoi, että hän ei suosittele eikä vastusta, että ryhmä tekee päätökset.

”Suomalainen erikoisuus”

Katainen muisti myös kiittää puolueiden välistä yhteistyötä.

- Meillä on ollut hyvin käytännönläheinen työskentelytapa tähänkin saakka. Se on ollut täysi välttämättömyys, koska meillä on erilaisia puolueita ja erilaisia arvomaailmoja. Tämä on suomalainen erikoisuus, että hyvin erilaiset puolueet kykenevät tekemään isoja päätöksiä. Esimerkiksi viikonlopun sote ja sopeutusratkaisut. Se vaatii suurta pragmaattisuutta eli pistetään maan etu omien vaaliohjelmien edelle. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.