Mainos

Katainen lupaa kivuliaita päätöksiä ja kipeitä kompromisseja

Kokoomuksen puheenjohtaja pääministeri Jyrki Katainen pitää hallituksen ensi viikon kehysriihen yhtenä keskeisenä tehtävänä julkisen talouden vakauttamista. Se merkitsee hänen mielestään kivuliaita päätöksiä ja kipeitä kompromisseja.

Kataisen mukaan hallitus voi joutua kehysriihessään luopumaan tavoitteestaan valtiontalouden alijäämän painamisesta yhteen prosenttiin bruttokansantuotteesta.

– Se riippuu siitä, kuinka suuri se sopeutustarve on. Jos joudutaan sopeuttamaan velkaantumisen taittamiseksi jo niin paljon, että siitä yli menevät sopeutustoimet saattaisivat jo iskeä talouskasvuun niin vakavasti, sitä pitää harkita, Katainen sanoi kokoomuksen puheenjohtajapäivien yhteydessä Porvoossa.

Katainen puhui myös laajasti työstä, sen arvostuksesta ja työn merkityksestä.

– Leikkaamalla tai veroja korottamalla Suomeen ei luoda yhtään uutta työpaikkaa. Jos luopuisimme velkaantumisen taittamista koskevasta tavoitteesta, horjuttaisi se Suomen vakautta ja veisi Suomesta työpaikkoja. Yksikään suomalainen ei saisi pelätä sitä, onko Suomi ylivelkaantumiskierteessä ja Kreikan tiellä. Sopeutusta on tehtävä juuri sen verran kuin on suomalaisten työpaikkojen kannalta pitkällä aikavälillä viisasta.

– Haluamme keventää työn kannalta haitallisia veroja ja vastaavasti kiristää niitä veroja, jotka eivät ole työn kannalta aivan niin haitallisia. Verotavoitteitamme ohjaa vain yksi päämäärä: miten lisätä työpaikkojen määrää Suomessa, Katainen linjasi omiensa edessä.

Tilaisuuteen osallistuu noin viisi ja puolisataa kokoomuksen kenttäaktiivia.

Keskustelut työmarkkinoista jatkuvat

Katainen sanoi Suomen tarvitsevan myös vakautta ja lisää työpaikkoja tuovan työmarkkinaratkaisu. Kataisen mukaan hallitus käy viikonlopun aikana keskusteluja työmarkkinaratkaisusta sekä työnantajien että palkansaajien suuntaan.

– Meillä ei ole kovin paljon kerrottavaa eli se, että meillä on mahdollisuus tukea, jos työnantajat ja työntekijät päättävät ryhtyä sopimaan työllisyyttä lisäävästä paketista, Katainen sanoi.

Työmarkkinajärjestöille on annettu aikaa alkuviikkoon. Kataisen mukaan hallitus tekee omat ratkaisunsa joka tapauksessa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.