Mainos

Katainen loukkaantui viranomaisten vaalirahasyytöksistä

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen on loukkaantunut viranomaispuheenvuoroista, jossa vaalirahajupakka on yhdistetty lainsäädäntöasioihin.

MTV:n uutiset kertoi maanantaina rikostorjuntaviranomaisten olevan kiinnostuneita siitä, onko vaalirahoituksella yhteyttä poliitikkojen passiivisuuteen kitkeä harmaa talous lainmuutoksilla.

Rikostorjuntaviranomaiset sekä muun muassa syyttäjät ovat kyllästyneet hallituksen toimettomuuteen rakennusalalla piinaavan kuittikaupan ja pimeän työvoiman kitkemiseksi.

- Kun tilanne on se, että ei olla samaa mieltä harmaan talouden torjunnan keinoista, niin sitten heitetään tällainen puolivillainen epäilys osallisuudesta rikollisuuteen, ministeri Katainen sanoi tänään tiedotustilaisuudessa.

Valtiovarainministeri kiivastui sisäministeriön poliisitarkastajan sanomasta MTV:n yhdeksän uutisissa maanantaina.

- Poliisin pitäisi nyt aktiivisella tiedustelutoiminnalla kaivaa kokouspöytäkirjoja ja selvittää, ketkä on saanut vaaliavustusta ja mitä siellä on tapahtunut, Matti Rinne sanoi MTV:n uutisissa.

Rinne jatkoi haastattelussa, että jos tilanne on tämä, he tutkivat "maailman tappiin tutkia näitä kuittikauppajuttuja".

Katainen pitää tilannetta erikoisena.

- Mä olen ollut todella loukkaantunut niistä viranomaispuheista, joissa tällaista on epäilty. Jos viranomainen epäilee tällaista niin ei voi mitään muuta kuin tutkia asia, Katainen sanoi .

Poliisitarkastaja Rinne korosti antamassaan selvityksessä, että tarvittaessa yksittäisissä tapauksissa on tärkeä sulkea kysymyksiä pois, jotta kansalaisten luottamus poliittisen järjestelmään säilyy.

- Muun muassa se, että vaalirahoituksen osapuoli ei ole saanut perusteetonta etua esimerkiksi kunnallispolitiikassa, Rinne korostaa selvityksessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.