Mainos

Katainen lähes syytti demareita valehtelusta

Kreikka-lainapakettia vastustava SDP joutui kovaan ryöpytykseen tänään eduskunnassa, kun hallitus antoi demareille täyslaidallisen. Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan SDP:n puheissa ei ole päätä eikä häntää ja SDP:n johto tietää tämän itsekin.

Räväkkää keskustelua kuvailtiin suuren salin lehtereillä "ennen näkemättömäksi", sillä Katainen lähestulkoon syytti demareita valehtelusta. Katainen kommentoi SDP:n kannanottoa kovin sanoin MTV:n uutisille jo eilen.

- Täyttä bluffia, vääristelyä ja virheellisiä väitteitä, Katainen tulitti demareita.

Kataisen mukaan jokainen järkevä suomalainen ymmärtää, että Suomen hallitus ei voi lähteä neuvottelemaan uusia ehtoja Kreikan-lainapakettiin.

- Se tarkoittaisi uutta neuvottelukierrosta Euroopassa ja uuden sopimuksen hyväksymistä Kreikan, Saksan ja kaikkien muiden euromaiden parlamenteissa, Katainen ihmetteli vaatimuksia.

Myös kokoomuksen ryhmäpuheenvuoron pitänyt Sampsa Kataja syytti SDP:tä populismista ja pikavoittojen saalistamisesta.

- Nyky-SDP:ssä ei näytä olevan enää ripaustakaan jäljellä Paavo Lipposen vastuunkantajasta ja eurooppalaisesta linjanvetäjästä, Kataja moitti.

SDP on esittänyt, että Saksan pankit olisivat osallistuneet Kreikan lainapaketin rahoitukseen. Varsinkin tämän väitteen Katainen repi palasiksi harvinaisen voimakkain sanakääntein.

SDP ulkona hallitusneuvotteluista?

Hallituspuolueiden riveistä on jo kuulunut, että SDP pelaa nyt itsensä ulos seuraavista hallitusneuvotteluista. Myös Kataisen esiintymisestä pulppusi avoin kiukku.

- Vastuunkanto on joskus vaikeaa. Oppositio valitsi hetkellisesti helpon tien. Se tie voi muuttua kiviseksi ennen kuin arvaattekaan, Katainen sanoi.

Eduskunta äänestää Kreikan-lainapaketista iltapäivällä. SDP:n lisäksi vasemmistoliitto ja perussuomalaiset äänestävät vastaan.

Hallituspuolueiden äänillä lainapaketti kuitenkin hyväksytään. Keskustan ryhmässä on muutama edustaja, jotka eivät hyväksy Kreikan-lainaa.

Katso Matti Maunun juttu

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.