Mainos

Katainen Kreikan vaaleista: "Yhdessä yössä voi tuhota paljon"

EU-komission varapuheenjohtaja, komissaari Jyrki Katainen toivoo Kreikan toteuttavan vastuullista talouspolitiikkaa jatkossa.

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen Kataisen mukaan Syriza-puolueen valtaannousun jälkeen Kreikan talousluvut ovat heikentyneet selvästi.

– Jos joku vielä sanoo, ettei vaalituloksella ole mitään väliä, niin nyt nähdään, että on: yhdessä yössä voi tuhota paljon, sanoo Katainen.

Hän muistuttaa, että ennen vaaleja Kreikka oli tilanteessa, jossa maan perusylijäämä oli puolitoista prosenttia bkt:sta eli Euroopan suurin. Lisäksi Kreikan talouskasvu oli yli kolmen prosentin luokkaa ja työttömyys oli tulossa alaspäin.

– Yleisesti puhuttiin, että Kreikka pärjäisi kutakuinkin omillaan tästä eteenpäin. Mutta vaaleissa oppositiopuolue lupasi hyvin erilaisia asioista, joilla ei ole minkäännäköistä yhteyttä tosielämän kanssa ja vaalitulos johti sitten hallituksen vaihdokseen.

Katainen korostaa, että komissio haluaa Kreikan pysyvän eurossa.

– Haluamme , että Kreikka toteuttaa pilkuntarkasti kaikki ne sitoumukset, joita se on toisille EU-jäsenmaille antanut. Tässä ei ole kysymys siitä, että Kreikan hallitus keskustelee Euroopan komission kanssa, vaan kreikkalaiset ihmiset ovat antaneet lupauksia toisille eurooppalaisille ihmisille, että he maksavat velkansa. On pelkästään reilua, että tässä sopimuksessa pysytään, sanoo Katainen.

Suomen politiikan paalupaikalta Brysseliin siirtynyt Katainen kertoo, että hänen arkeensa kuuluu edelleen ennen kaikkea paljon töitä.

– Jos tunteja laskee, niin töitä on saman verran kuin aikaisemmin, mutta stressitaso on merkittävästi vähäisempi. Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.