Mainos

Katainen: Kreikan maksettava lainansa sovitussa aikataulussa

Kreikka anoo, että maan velkojen takaisinmaksua lykättäisiin kahdella vuodella eteenpäin. Maan taloustilanteesta on tarkoitus keskustella loppuviikolla järjestettävässä huippukokouksessa, johon osallituu myös pääministeri Jyrki Katainen.

Kataisen mukaan Kreikan kanssa aiotaan keskustella vakavasti siitä, miten he aikovat hoitaa taloutensa kuntoon.

– Tilanne on mennyt heidän kohdallaan vaikeampaan suuntaan, koska he eivät ole noudattaneet ehtoja pilkuntarkasti kaikissa lainaohjelman vaiheissa. Ennen kuin ryhdytään keskustelemaan mistään löyhennyksistä, pitää saada vakuudet siitä, että maa tekee mitä on luvannut.

Kreikassa tavallinen kansalainen saa eläkettä 300 euroa kuukaudessa, työttömyyskorvausta maksetaan 350 euroa kuukaudessa. Kansa on raivoissaan niin päättäjilleen kuin tiukkoja säästöjä vaativille EU-maille.

Kataisen mielestä toipumista ei kuitenakan saada aikaan muilla keinoilla.

– Maassa on tietoisesti aiheutettu nämä taloudelliset ongelmat. Silloin ei ole muita vaihtoehtoja. Jos nyt lainaohjelmaa löysennetään merkittävästi, silloin muiden pitäisi auttaa Kreikkaa entistä enemmän.

Katainen sanoo ymmärtävänsä suomalaisten suuttumuksen Kreikan auttamisessa.

– Nämä ovat epäsuosittuja ja vaikeita asioita. Yritämme tehdä sellaisia toimia, joissa minimoidaan suomalaisten kärsimät tappiot. Jos sanoisimme, että nyt riittää, ottaisimme riskin, että Euroopan talous romahtaa.

(MTV3)

Katso pääministeri Jyrki Kataisen (kok) haastattelu: (Huomenta Suomi 25.6.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.