Mainos

Katainen kolumnissaan: Ydinjätteessä mahdollisuuksia

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen jatkaa eilisen ydinvoimapäätöksen hehkuttamista MTV:n nettikolumnissaan. Katainen kutsuu päätöstä kahdesta ydinvoimaluvasta mahtavaksi ja uskoo sen olevan hyväksi sekä ympäristölle että Suomelle.

Kataista ei myöskään huoleta ydinjätteen sijoittaminen. Fennovoiman osalta ydinjätteen loppusijoituspaikka on vielä auki, Teollisuuden Voima käyttää Posivan luolastoa Olkiluodon kupeessa.

- Sen (ydinvoiman) tuottama vähäinen määrä jätettä on mahdollista loppusijoittaa turvallisesti ja hallitusti, toisin kuin fossiilisten hiilidioksidi- ja pienhiukkaspäästöt ilmakehään.

Katainen viittaa kolumnissaan myös siihen, että ydinjäte voi olla tulevaisuudessa hyödyllistä.

- Moni asiantuntija on arvioinut, että nyt ydinjätteenä pitämämme on lähivuosikymmeninä kullanarvoista uuden sukupolven reaktoreiden käyttökelpoista polttoainetta.

"Olemme epäonnistuneet"

Katainen myöntää, että kokoomus on epäonnistunut ympäristöpolitiikasta kertomisessa. Myös kokoomuksen ympäristöprofiilia Katainen pitää liian ohuena.

- Emme ole onnistuneet kertomaan ympäristövastuullista linjaamme uskottavasti. Totta on myös se, että me olemme myös muuttuneet. Ympäristöasiat ovat meille entistä tärkeämpiä, Katainen kirjoittaa kolumnissaan.

Ihmiskunnan suurimmiksi uhiksi Katainen luettelee ilmastonmuutoksen, luonnonvarojen liikakäytön sekä ympäristön pilaamisen. Katainen korostaa, että Suomi voi toimia esimerkkinä Euroopalle.

- Ilmastonmuutosta ei torjuta tuomiopäivän julistamisella. Ympäristöfiksu politiikka on konkreettisia tekoja tuomitsemisen ja haaveilun sijaan, hän sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.