Mainos

Katainen kiistää pyynnön lykätä EU:n takauspäätöksiä

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) marssi jälleen tänään eduskunnan suuren valiokunnan kuultavaksi. Eilen MTV3:n Uutiset kertoi, että Suomi on EU-kabineteissa esittänyt pyynnön lykätä EU-maiden takauspäätöksen vaalien yli.

Suuren valiokunnan puheenjohtaja Erkki Tuomioja (sd.) uskoo, että näin on tapahtunut.

- Se olisi aika loogista, koska epäilemättä tämä on hallitukselle kiusallinen asia. Ei ole toivottu, että tästä käytäisiin keskusteluja ennen vaaleja. Ei ainakaan sellaisia, jossa kerrottaisiin, että tulee uusia miljardivastuita, Tuomioja sanoo.

Mutta Katainen kiistää moiset puheet.

- Mitä olemme pyytäneet on se, että pysyvä kriisinhallintamekanismi ja tämä tilapäinen mekanismi pitää päättää yhtä aikaa. Vaalien kanssa tällä on se tekeminen, että kaikissa olosuhteissa uusi eduskunta joutuu joka tapauksessa ottamaan niihin kantaa, Katainen puolustaa.

EU-takauksista saattaa tulla vedenjakaja hallitukseen menolle vaalien jälkeen.

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) esitti eilen Ylen vaalitentissä kaksi vaihtoehtoa - joko ollaan mukana tai sitten Suomen pitää lähteä eurosta pois. ¨Perussuomalaisten Timo Soini ilmoitti saman tien, ettei lähde sellaiseen hallitukseen, joka lupaa lisätakuita velkamaille.

Kataisen mukaan jokainen puolue joutuu vielä ennen vaaleja kertomaan kantansa, ovatko valmiita kasvattamaan lainanantokapasiteettia tai kaatamaan eurooppalaiset ratkaisut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.