Mainos

Katainen kannattaa uutta ydinvoimalaa

Jyrki Kataisen mukaan kokoomuksen energiapolitiikka on realistista vihreyttä. Hän moittii Vihreää liittoa opinkappaleisiin tarttumisesta.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen kannattaa kuudennen ydinvoimalan rakentamista. Hän kirjoittaa Turun Sanomien kolumnissa, että kuudes ydinvoimala on Suomelle paras vaihtoehto varustautua tuleviin päästövähennyksiin. Suomi joutuu Kataisen mielestä lopulta valitsemaan fossiilisten polttoaineiden ja lisäydinvoiman välillä.

Kokoomus hyväksyy parin viikon kuluttua puoluekokouksessaan oman energia- ja ilmastopoliittisen kannanoton. Sen lähtökohtana on Kataisen mukaan kestävää kehitystä tukeva toteuttamiskelpoinen energiapolitiikka.

Katainen myös kritisoi kolumnissaan vihreiden uutta energiapolitiikkaa. Kataisen mukaan vihreiden energiapolitiikka on täynnä ristiriitaisuuksia ja opinkappaleita, joista he eivät suostu luopumaan.

- Uusiutuvia energialähteitä kannatetaan, mutta samalla vastustetaan verisesti potentiaalisesti suurinta uusiutuvan energian hanketta, Vuotoksen allasta, kokoomuksen puheenjohtaja sivaltaa.

Katainen kuvaa kokoomuksen ympäristöpoliittista linjaa realistiseksi vihreydeksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.