Mainos

Katainen kannattaa Sasin ehdotusta Nato-selvityksestä

Kokoomuksen varapuheenjohtaja pitää tärkeänä selvitystä Suomen turvallisuuspoliittisen ympäristön muutoksista.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Jyrki Katainen kannattaa ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasin (kok.) ehdotusta selvittää sotilasliitto Naton laajentumisen vaikutuksista. Myös Katainen haluaisi teettää selvityksen Suomen turvallisuuspoliittisen ympäristön muutoksista.

Katainen arvioi tänään Tallinnassa, että Baltian maiden liittoutuminen Naton kanssa muuttaisi oleellisella tavalla myös Suomen ja Ruotsin turvallisuusympäristöä. Hänen mielestään nyt olisi arvioitava tulevien turvallisuuspoliittisten ratkaisujen tarve ja merkitys, valmisteluna vuonna 2004 tehtävälle turvallisuuspoliittisen selonteon kokonaisuudistukselle.

Kataisesta tulisi pohtia myös sitä, miten Suomi toimisi tilanteessa, jossa Baltian lisäksi myös Ruotsi on liittynyt Natoon.

-Suomen turvallisuuspoliittiset ratkaisut eivät voi perustua "rivienvälisiin" tarkoitusperiin tai tosiasioiden kieltämiselle, vaan avoimeen keskusteluun, Katainen neuvoi. Hän muistutti, että Euroopan turvallisuusjärjestelyt kehittyvät entistä enemmän Naton ja EU:n välisen tiiviin yhteistyön varaan. Suomessa olisi vaikutuksia pohdittava avoimesti.

-Turvallisuus on suomalaisten yhteinen asia ja sananvapauden tulee koskea myös turvallisuuspolitiikkaa, Katainen katsoi.

Sasi ehdotti uutta selvitystä Naton laajentumisen vaikutuksista keskiviikkona Aamulehden ja Turun Sanomien haastattelussa. Presidentti Tarja Halonen ja pääministeri Paavo Lipponen (sd.) ovat torjuneet Sasin ehdotuksen ja pitäneet lisäselvityksiä tässä vaiheessa tarpeettomina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.