Mainos

Katainen: Kanerva voi asettua ehdolle vaaleissa

Törkeästä lahjuksen ottamisesta syytetty kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) voi olla ehdolla eduskuntavaaleissa, sanoo kokoomusjohtaja Jyrki Katainen. Puolue odottaa asiassa oikeuden päätöstä.

Kokoomusjohtaja pitää asiaa vakavana ja Kanervan kannalta hyvin kiusallisena. Hänen mukaansa kokoomus ei kuitenkaan voi ryhtyä asiassa miksikään toverituomioistuimeksi.

- Me emme voi oikeutta jakaa, sitä jakavat Suomessa tuomioistuimet.

Kataisen mukaan myös neljä vuotta sitten puolueen uusimaalainen ehdokas oli syytettynä rikoksesta. Ennen vaaleja hänet todettiin syyttömäksi.

- Olisi ollut tosi paha oikeusmurha, jos häneltä olisi viety mahdollisuus olla ehdokkaana.

Katainen selvitti, että kokoomus on monta kertaa ottanut Kanervan ympärillä pyörivissä asioissa kantaa siihen, mikä on sopivaa ja mitä voidaan hyväksyä. Nyt on kuitenkin kysymys oikeudellisesta arviosta.

Kanerva kiistää syytteet

Kansanedustaja Kanervaa syytetään yli 50 000 euron lahjusten ottamisesta.

Törkeästä lahjuksen antamisesta syytetään toimitusjohtaja Kyösti Kakkosta, liikemies Toivo Sukaria sekä Nova-yhtiöiden ex-johtajia Arto Merisaloa ja Tapani Yli-Saunamäkeä.

Kanervan epäillään saaneen yli 50 000 euron arvosta etuja suuria kauppakeskuksia suunnitelleilta yhtiöiltä. Varsinais-Suomen liiton hallituksen puheenjohtajana toiminut Kanerva olisi Valtakunnansyyttäjänviraston mukaan voinut vaikuttaa keskusten sijoittumiseen.

Kanerva on itse kertonut epäilyjen liittyvän ainakin hänen 60-vuotisjuhliinsa, joita Nova Kiinteistökehitys tuki 17 000 eurolla. Kanerva on palauttanut rahat.

Syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.