Mainos

VIDEO: Katainen meppien hiillostettavana

EU-parlamentti tenttaa tänään Jyrki Kataista (kok.) hänen tehtävästään uuden komission varapuheenjohtajana.

Tenttiä voi seurata suorana MTV Uutisten nettisivuilla kello 11 alkaen. Katainen pitää alkuun 15 minuutin alustuksen, jonka jälkeen viiden valiokunnan mepit esittävät kysymyksiä.

Kolme tuntia kestävän tentin läpäisy ei ole läpihuutojuttu. Jos komissaariehdokas ei selviä tentistä, komission kokoonpano voi mennä uusiksi. Jo useampi komissaarikokelas on jäänyt meppien hampaisiin. 

Jyrki Katainen vastaisi komission varapuheenjohtajana kasvusta, työllisyydestä, investoinneista ja kilpailukyvystä. Etenkin sosialistit ja vihreät voivat laittaa Kataisen koville, sillä heillä on osin erilainen näkemys siitä, miten kasvua ja työpaikkoja pitäisi Euroopassa luoda.

Vihreät ja sosialistit olivat tyytymättömiä Kataisen vastauksiin, kun mepit tenttasivat häntä kesällä talouskomissaarin tehtävästä. Tuolloin Kataista arvosteltiin liian yksisilmäiseksi talouskurin vaalijaksi, ja häneltä kaivattiin enemmän huomiota sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen ja ympäristöasioihin. 

Komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker joutunee tenttien jälkeen tekemään muutoksia vähintään joidenkin salkkujen sisältöön. Eilisiltana kulttuurivaliokunnan mepit tyrmäsivät Unkarin komissaariehdokkaan salkun, johon kuuluvat kulttuuri-, koulutus- ja kansalaisuusasiat. Unkarin komissaariehdokasta, maan entistä oikeusministeriä on arvosteltu kansalaisoikeuksien polkemisesta. 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.