Mainos

Katainen jatkaa kokoomuksen johdossa - Kanerva vetäytyi

Jyrki Katainen jatkaa kokoomuksen johdossa. Tampereella koolla oleva puoluekokous on valinnut hänet yksimielisesti kolmannelle kaudelle. Kannatuspuheenvuoroissa Kataista kiiteltiin vuolaasti ja tituleerattiin jo seuraavaksi pääministeriksi.

Varsinainen yllätys tapahtui, kun ilmeni, että kansanedustaja Ilkka Kanerva ei sittenkään pyri puoluevaltuuston johtoon. Varsinais-Suomen kokoomuspiiri ilmoitti juuri ennen ehdokasesittelyä vaalivaliokunnan puheenjohtajalle Martti Häikiölle Kanervan ja piirin vetäytymisestä.

Taustalla oli se, että kuusi puheenjohtajaehdokasta oli kampanjoinut jo pitkään eikä kukaan heistä ollut valmis luopumaan kisasta. Kukin kokoomuksen piirikin oli jo asettunut jonkun ehdokkaan taakse, joten Kanervalle ei olisi ilmeisesti olisi löytynyt riittävää kannatusta. Kanerva suostui ehdolle perjantai-iltana. Hän oli siten yhden yön ehdokas.

Vahvimpana ehdokkaana valtuuston johtoon pidetään kansanedustaja Jukka Mäkelää. Muut ehdokkaat ovat kansanedustaja Ulla Karvo, projektikoordinaattori Sari Rautio, koulutoimenjohtaja Janne Sankelo, erikoissairaanhoitaja Aulikki Sihvonen ja kauppias Merja Vahter.

Myös puolueen varapuheenjohtajaehdokkaita on kuusi. Käytäväkeskusteluissa on ollut näkyvimmin esillä kansanedustaja Henna Virkkusen nimi. Muut ehdokkaat ovat kansanedustajat Timo Heinonen, Sampsa Kataja ja Arto Satonen sekä europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola ja ylikonstaapeli Kalle Jokinen.

Valtuuston puheenjohtaja ja kolme varapuheenjohtajaa valitaan huomenna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.