Mainos

Katainen ja Urpilainen kiittelevät Vanhasen esitystä

Kokoomuksen puheenjohtaja valtiovarainministeri Jyrki Katainen on mielissään, että pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) otti puheessaan esiin talouskriisin jälkeisen ajan. Hänen mielestään jokaisen puolueen tulisi virittäytyä tunnelmaan eli siis pohtia, miten Suomi pärjää ensi vuosikymmenellä, kun työikäinen väestö vanhenee todella kiivasta tahtia.

Vanhasen esityksen sisältöä Katainen ei juuri kommentoinut. Hän huomautti esityksen olleen vielä niin karkealla pohjalla, ettei siihen voi ottaa kantaa.

Katainen ei tiennyt puheen tarkasta sisällöstä ennalta. Vanhanen oli vain aamulla kertonut, että hän käsittelee puheessaan tulevaisuusteemaa. Kataisen mielestä kaikkia puheita ei tarvitsekaan kertoa ennalta. Puhe ei hänen mukaansa sisältänyt mitään semmoista, josta olisi pitänyt kertoa.

Katainen sanoi itsekin yrittäneensä pitää yllä vastaavaa keskustelua jo vuoden verran. Hänen mielestään on hyvä, että käydään keskustelua siitä, miten kasvua saadaan aikaiseksi ja miten tuottavuutta lisätään.

Suurimman oppositiopuolueen SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ilmoitti suhtautuvansa varovaisen myönteisesti Vanhasen esittelemään ohjelmaan. Urpilainen kiitteli tiedotteessaan, että nyt alkaa pääministerin puheessa olla oikeita sävyjä. Hänen mielestään pääministeri onkin tulossa SDP:n esittelemien tulevaisuusinvestointien linjalle.

- Sosialidemokraatit ovat vaikka huomenna valmiita istumaan yhteiseen pöytään keskustelemaan esityksen edellyttämistä toimenpiteistä. Tosiasiat näyttävät vihdoin painavan pääministerin ajattelussa enemmän kuin Vanhasen toisen hallituksen uusliberalistinen ohjelma, hän arvioi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.