Mainos

Katainen ja Merkel: Kreikkaa ei olla ajamassa konkurssiin

Saksan liitokanslerin Angela Merkelin ja pääministeri Jyrki Kataisen mukaan Kreikkaa ei olla ajamassa konkurssiin eikä pudottamassa pois euroalueesta.

Molemmat muistuttivat tänään Berliinissä, että Kreikan romahtaminen tarttuisi muihin. Merkel korosti myös, että Suomen vakuusvaatimuksiin etsitään edelleen kaikkia euromaita tyydyttävää ratkaisua.

MTV3 Uutisten kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen raportoi Berliinistä, että nyt aidosti pelätään Kreikan romahtamisen olevan kohtalokasta myös muille kriisimaille.

–Täytyy sanoa, että olisi aika hirvittävää, jos ei pelättäisi aidosti. Nythän on markkinoilla nähty erittäin hyvin se, mitä tässä pelätään. Ranskan pankkien osakkeet ovat romahtaneet ja se on läikkynyt yli myös Saksaan ja tiedetään, miten heikko Italian ja Espanjan tilanne on. Eli kyllä EU-johtajat Angela Merkel ja myöskin pääministeri Katainen kaikkien joukossa todella pelkäävät tämän taudin leviämistä, Nurminen kertoo.

Nurminen pitää epätodennäköisenä, että Saksa kieltäytyisi tukemasta Kreikkaa, mikäli Kreikka ei saa vaadittuja säästöjä kasaan.

–Nyt ehkä valmistellaan pikemminkin maaperää sille, että Kreikalle annetaan rahaa, yritetään pysyä niin lujana kuin mahdollista.

Nurmisen mukaan Katainen korosti, ettei tämänpäiväisessä tapaamisessa ei juurikaan puututtu Suomen vakuusvaatimuksiin.

–Nyt näyttäisikin todella siltä, että myös Suomi hivenen hellittää tästä jankuttamisesta ja jonkinlainen ratkaisu varmaan yritetään löytää, mutta siitä ei ilmeisesti kovin paljoa keskusteltu, Nurminen sanoo.

(MTV3)

Katso Tapio Nurmisen juttu (Seitsemän uutiset 13.9.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.